Seat izlaiž Leon Linea R (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atzīmējot Seat uzvaru pasaules salonautomobiļu čempionātā WTCC, spāņu ražotājs izlaidis jaunu kompaktklases hečbeka Leon sportisko versiju - Leon Linea R.

Leon Linea R aprīkošanai būs pieejami trīs turbodzinēji - divi benzīna motori ar 1,8 un 2 litru darba tilpumu, kas attiecīgi attīsta 160 un 200 zirgspēkus, kā arī 2 litru turbodīzelis ar 170 zirgspēkiem.

1,8 litru motors attīsta 250 Nm griezes momentu un kombinācijā ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu ļauj automobilim 100 km/h ātrumu sasniegt 8 sekundēs un attīstīt 213 km/h. Vidējais degvielas patēriņš kombinētajā ciklā ir 7,4 l/100 km.

2 litru turbo motoru iespējams komplektēt ar sešu pakāpju manuālu vai arī ar sešu pārnesumu DSG automātisko pārnesumkārbu. Motora maksimālais griezes moments ir 280 Nm, kas ar DSG aprīkotam Leon ļauj sasniegt 100 km/h 7.2 sekundēs (ar manuālo pārnesumkārbu par sekundes desmitdaļu vairāk) un attīstīt 227 km/h maksimālo ātrumu. Leon Linea R 2.0 TSI vidējais degvielas patēriņš ir 7,9 l/100 km.

Īpašajam Leonam paredzētais 2 litru TDI motors attīsta 350 Nm un tiek kombinēts ar sešu pakāpju manuālo transmisiju. Šā modeļa paātrinājums līdz simtam ir 8,2 sekundes, bet maksimālais ātrums - 214 km/h. Vidējais degvielas patēriņš ir visai pieticīgi 6 litri uz 100 kilometriem.

No tehniskā viedokļa Linea R neatšķiras no standarta Leon attiecīgajām versijām.

Turpretim ārējais dizains Linea R automobiļiem krasi atšķirsies no citām Leon modifikācijām. Hečbekam paredzēts jauns priekšējais bampers ar režģotiem liela izmēra gaisa savācējiem, jauns aizmugurējais bampers ar ventilācijas lūkām abās pusēs, jauna dizaina ārējie spoguļi alumīnija korpusos, antispārns uz jumta malas, 18 collu riteņi ar 225/40 izmēra riepām un divi izpūtēja uzgaļi - pa vienam katrā aizmugurējā bampera stūrī.

Salonā izmaiņu nav daudz - šeit ir jauna ādas stūre, ātrumpārslēgs ar iegravētu SEAT Sport logotipu un sporta sēdekļi priekšā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu