Moldovā aizturēti urāna kontrabandisti

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Moldovā aizturētas septiņas personas, kas tiek turētas aizdomās par urāna-238 kontrabandu no Krievijas, ceturtdien paziņoja Interpols. Urāns-238 ir augsti radioaktīvs materiāls, kuru var izmantot tā dēvēto netīro bumbu izgatavošanai.

Pēc gandrīz gadu ilgas izmeklēšanas Moldovas policija konfiscējusi 200 gramus urāna-238, kilogramu dzīvsudraba un kilogramu kādas neidentificētas radioaktīvas vielas, teikts Interpola paziņojumā.

Urāns, kura vērtība ir 1,6 miljoni eiro, Moldovā ievests ar pasažieru vilcienu.

Moldovas varasiestādes sadarbībā ar Interpolu un ASV Federālo izmeklēšanas dienestu veikušas operāciju bandas aizturēšanai Kišiņevā un vēl divās pilsētās.

Aizturētie vecumā no 32 līdz 75 gadiem pieder kādai noziedzīgai organizācijai, un tiem bijušas zināšanas par radioaktīviem materiāliem.

Varasiestādes bandu aizturējušas pēc tam, kad pagājušajā nedēļā Moldovas policists, kas darbojies aizsegā, par 15 000 ASV dolāru nopircis piecus gramus aizdomīgas vielas, kas izrādījusies urāns.

Policija joprojām meklē četras citas personas, kas saistītas ar šo lietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu