Strosa-Kāna dēļ grib aizliegt prostitūciju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas likumdevēji otrdien sāks debates par prostitūcijas aizliegšanu, metot izaicinājumu francūžu senajai liberālajai attieksmei pret seksu.

Francijas parlamentā sākas debates par prostitūcijas aizliegšanu

Iniciatīva parādījusies brīdī, kad Franciju pāršalkuši seksa skandāli, kuros iesaistīts bijušais Starptautiskā Valūtas fonda izpilddirektors Dominiks Stross-Kāns, kurš tiek saistīts arī ar suteneru tīklu, kas apkalpojis Lilles greznākās viesnīcas.

Parlamenta apakšpalāta - Nacionālā sapulce - balsos par rezolūciju, kuru izstrādājusi daudzpartiju komisija. Gadījumā, ja rezolūcija tiks atbalstīta, tiks izstrādāts attiecīgs likumprojekts, kurš parlamentā varētu nonākt nākamajā gadā.

Rezolūcijā teikts, ka tās mērķis esot sagraut priekšstatu, ka prostitūcija, kā senākā profesija pasaulē, esot neizskaužama.

Rezolūcijas autori uzskata, ka "labākais paņēmiens prostitūcijas mazināšanai Francijā ir kriminalizācija", jo valstis, kas seksuālo pakalpojumu tirdzniecību tikai regulē, piedzīvojot tās uzplaukumu.

Iepriekš komisija jau izteikusi priekšlikumu prostitūtu klientus sodīt ar sešu mēnešu cietumsodu un 3000 eiro (2100 latu) lielu sodanaudu.

Lai gan prostitūcija Francijā nav legāla, tādas ir vairākas nodarbes, kas ar to saistītas, piemēram, seksuālu pakalpojumu piedāvāšana, savešana un bordeļu uzturēšana. Tikmēr aizliegta ir maksāšana par seksu ar personām, kas nav sasniegušas 18 gadu vecumu.

Seksa pakalpojumu sniedzēju organizācijas jau nosodījušas likumdevēju iniciatīvu kā savas brīvības ierobežojumus. Otrdien pie nacionālās sapulces ēkas notika arī attiecīga protesta akcija.

Prostitūtas protestē

Vairāki desmiti prostitūtu un to atbalstītāju pulcējās pie parlamenta ar tādiem plakātiem kā "Seksa darbs ir darbs" un "Prostitūcija - Nē represijām - Nē sodiem - Tiesības!".

Klientu sodīšana "atņems prostitūtām darbu, kas nodrošina tās ar iztiku, dos klientiem lielāku varu pār viņām un spiedīs prostitūtas, lai tās varētu strādāt, vērsties pie starpniekiem," norādīja advokāte, kas pārstāv seksa pakalpojumu sniedzēju organizāciju "Strass".

Tiek lēsts, ka Francijā darbojas 20 000 prostitūtu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu