Alimentu nemaksātāju sarakstā pašlaik ir 29 000 cilvēku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijā uzturlīdzekļus vai tā saucamos alimentus par bērnu nemaksā 29 000 cilvēku, Latvijas Radio trešdien teica Uzturlīdzekļu garantijas fonda administrācijas direktors Edgars Līcītis.

Valsts uzturlīdzekļus pašlaik maksā par 7,5% no visu nepilngadīgo bērnu skaita.

Jau ziņots, ka trešdien, 10.decembrī, plkst.12 tiks rīkota preses konference par grozījumiem Uzturlīdzekļu garantiju fonda likumā, kas paredz parādnieka vārda publiskošanu.

Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma

grozījumi paredz no 2015.gada 1.jūlija publiskot ziņas par parādniekiem,

lai aizsargātu bērna tiesības un veicināt vecāku pienākuma pildīšanu — uzturlīdzekļu maksāšanu.

Līcitis LNT raidījumam «900 sekundes» pastāstīja, ka alimentu nemaksātāju vārdus publicēs, ja to pieprasīs ģimene, kas maksājumus nesaņem. Izņēmumi tiks pieļauti, ja pieteikums tiks saņemts par personu, kurai ir invaliditāte, jo šādiem cilvēkiem iespējas nopelnīt ir ierobežotas.

Konferencē piedalīsies tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesu jautājumus Irēna Kucina un Uzturlīdzekļu garantijas fonda administrācijas direktors Edgars Līcītis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu