KNAB sāk kriminālprocesu par Gudeles zemeņu kūku (88)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklēšanas nodaļa veikusi pārbaudi par iespējamu valsts līdzekļu izšķērdēšanu bijušās īpašu uzdevumu ministres elektroniskās pārvaldes lietās Inas Gudeles dzimšanas dienas svinībām, un, izvērtējot iegūto informāciju, paskaidrojumus un materiālus, birojs pieņēmis lēmumu sākt kriminālprocesu par iespējamu noziedzīgu nodarījumu.

Tas teikts KNAB sniegtajā informācijā partijas "Jaunais laiks" (JL) Saeimas frakcijas priekšsēdētājam Dzintaram Zaķim, uzzinājām Saeimā.

KNAB kriminālprocesu sācis pēc krimināllikuma 318.panta pirmās daļas par valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, ja šīs darbības radījušas būtisku kaitējumu valsts varai vai pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas tiesībām un interesēm.

Saskaņā ar krimināllikumu par šo nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz sešdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības ieņemt noteiktus amatus uz laiku no viena gada līdz trim gadiem vai bez tā.

JL, pamatojoties uz minēto informāciju, nolēmis lūgt satiksmes ministru Aināru Šleseru (LPP/LC) atstādināt Gudeli no pašreiz ieņemamā "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" valdes locekles amata.

Kā ziņots, šā gada aprīlī Gudele iesniedza rakstu par savu atkāpšanos no ministres posteņa, kurā tā bija kopš 2006.gada aprīļa. Gudele nolēma atkāpties no amata, kad klajā nāca informācija par valsts budžeta naudas tērēšanu viņas dzimšanas dienas svinībām.

Komentāri (88)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu