Ikviens varēs kļūt par NATO samita dalībnieku atjaunotajā Dailes teātrī (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divas dienas šīs nedēļas nogalē, 25. un 26.novembrī, gan lielie, gan mazie Latvijas iedzīvotāji tiks gaidīti atjaunotajā Dailes teātrī, īpaši izveidotajā NATO "Atvērtajā mājā". Šeit būs iespējams gūt plašāku ieskatu par NATO samitu Rīgā, piedalīties dažādos konkursos un labi pavadītu laiku.

Jau pie ieejas viesus sagaidīs pārsteigums un iespēja piedalīties bezmaksas loterijā. Pasākuma mazākajiem apmeklētājiem paredzēta akcija "Garākais bērnu zīmējums Latvijā". "Atvērtās mājas" viesi varēs arī novērtēt citu padarīto mākslinieka Raimonda Kalēja instalācijā, kur apvienoti vairāki elementi – gan mākslas konkursā uzvarējušo zīmējumu izstāde par tēmu "Uzzini par NATO!", gan labākie zīmējumi no konkursa "Augsim līdzi karavīriem!"

Ar Latvijas "Dūraiņu renesansi", kas radusies pateicoties tieši NATO samitam, plašāk varēs iepazīties mākslinieces Kristīnes Jurjānes iekārtotajā istabā, kur apmeklētājus sagaidīs adītājas. Pirmā stāva foajē par Dailes teātra vēsturi vēstīs "Dailes teātra ekspozīcija", bet par apmeklētāju labsajūtu rūpēsies jaunā Dailes teātra kafejnīca. Savukārt uz visiem neskaidrajiem jautājumiem par NATO un samitu palīdzēs atbildēt NATO informatīvās telts darbinieki no organizācijas LATO.

Otrā stāva foajē abas dienas darbosies radio "Atvērtā māja", kurā reizi stundā DJ Fredis, Ēriks Loks, Jānis Vaišļa u.c. piedāvās intervijas ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem un apmeklētājiem. Netālu no radio interesantu izklaidi piedāvās mākslinieces Izoldes Cēsnieces veidotā interaktīvā spēle par NATO bērniem un pieaugušajiem, uzvarētāji saņems īpašas balvas. Izklaide "Kolāžas" pasākuma viesiem virtuālajā telpā ļaus iejusties dažādos tēlos, un pēc pasākuma savus attēlus varēs aplūkot īpašā mājas lapā.

Pēc atrakcijām atelpu varēs gūt Dailes teātra lielajā zālē, kur varēs baudīt jaunās skaņas un gaismas iespējas, apsēžoties jaunajos krēslos un aplūkojot dekorācijas no izrādes "Cits Šerloks Holmss".

Vecāki tiek aicināti pasākumu apmeklēt arī ar pašām mazākajām atvasītēm, jo teātrī darbosies rotaļu laukums, kas aprīkots ar dažādām izklaidēm un bērniņus pieskatīs profesionālas aukles.

Sestdien, 25.novembrī, ikviens ir aicināts uz "Atvērto māju" no 13.00 līdz 20.00, bet svētdien, 26.novembrī, no 11.00 līdz 20.00

Medijiem: Sestdien, 25.novembrī, pl. 12:00 Dailes teātra Mazajā zālē sāksies Latvijas un starptautisko konkursu par NATO uzvarētāju apbalvošana. Pasākuma kulminācija būs 15:00, kad pasākumā piedalīsies Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un notiks fotografēšanās ar visiem uzvarētājiem un pasākumu atbalstītājiem.

Par NATO Rīgas samita atbalsta komiteju

Dailes teātra "Atvērto māju" sarūpējusi NATO Rīgas samita atbalsta komiteja. Privātā sektora atbalsts NATO samita organizēšanā jau ir kļuvis par tradīciju. Šādu palīdzību uzņēmēji snieguši arī iepriekšējos NATO samitos, veidojot atbalsta komitejas un paužot savu attieksmi pret globālo drošību. Atbalsta komiteja finansiāli atbalsta Latvijas valdību, organizējot svarīgus pasākumus NATO galotņu sanāksmes laikā Rīgā, to skaitā, zinātnisko konferenci par drošības jautājumiem, Jauno līderu forumu, pilsētu svētkus, mākslas konkursu, "Atvērto māju" Dailes teātrī un citus sabiedrību informējošus un izglītojošus pasākumus par NATO. Starptautisko NATO Rīgas samita atbalsta komiteju vada trīs līdzpriekšsēdētāji – ASV telekomunikāciju kompānijas AT&T viceprezidents Timotejs Makkouns (Timothy P. McKone), DaimlerChrysler viceprezidents Roberts Liberatore (Robert G. Liberatore) un Latvijas – Amerikas finanšu foruma valdes priekšsēdētājs Aivis Ronis. Atbalsta komiteja piesaista ziedojumus NATO Rīgas samitam. Atbalsta komiteju finansiāli atbalsta Latvijas un ASV privātie uzņēmēji - Parex banka, AT&T, DaimlerChrysler, Liepājas Metalurgs, SIA Statoil Latvija, PBK, EADS, AQMI, Veselības cenrs Joker Klubs, Trīs A Brokeris un OVI.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu