ASV priekšvēlēšanās Rietumvirdžīnijā uzvar Sanderss

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien Rietumvirdžīnijas štatā notikušajās priekšvēlēšanās demokrātiem uzvarējis kreisais senators Bērnijs Sanderss, savukārt republikāņu nometnē partijas vienīgais petendents Donalds Tramps svinēja uzvaru arī Nebraskas štatā.

Pēc lielākās daļas balsu saskaitīšanas publiskotie rezultāti liecina, ka Sandersu atbalstījis 51% vēlētāju, bet bijušo ASV pirmo lēdiju Hilariju Klintoni - 37%.

Kreisais senators no Vērmontas štata otrdien atkārtoja aicinājumus garantēt veselības aprūpi, bezmaksas augstāko izglītību un ievērojamus tēriņus infrastruktūrā.

Sandersa uzvara daudz neuzlabo viņa pozīcijas cīņā pret Klintoni, kurai ir par apmēram 300 delegātiem vairāk nekā Vērmontas senatoram. Bijusī valsts sekretāre ir nodrošinājusi apmēram 1700 delegātu atbalstu. Demokrātu partijas nominācijas iegūšanai ir vajadzīgi 2383 delegāti.

Gaidāms, ka Klintoni atbalstīs arī vairums tā saukto superdelegātu, kas demokrātu partijas konventā varēs balsot pēc saviem ieskatiem.

Drīz pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas Tramps tika pasludināts uzvarētāju Rietumvirdžīnijā. Nedaudz vēlāk tas notika arī Nebraskā.

Telekanāls CNN lēš, ka pēc uzvarām abos štatos nekustamo īpašumu magnātam pietrūkst vēl apmēram 100 delegātu, lai nodrošinātu 1237 delegātu atbalstu, kas nepieciešams republikāņu partijas nominācijas iegūšanai.

Trampa priekšvēlēšanu kampaņa pēdējo nedēļu laikā ir sākusi koncentrēties uz novembrī gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām.

Par Baltā nama pārejas komandas vadītāju Tramps izraudzījies Ņūdžersijas gubernatoru Krisu Kristiju, gadījumam, ja Tramps uzvarēs prezidenta vēlēšanās.

Pēc tam, kad pagājušajā nedēļā no cīņas par Balto namu izstājās Ohaio štata gubernators Džons Keisiks, Tramps kļuva par vienīgu republikāņu pretendentu izvirzīšanai par prezidenta amata kandidātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu