"Standard & Poor" maina "Latvijas Krājbankas" reitinga nākotnes perspektīvu uz negatīvu (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Reitingu aģentūra "Standard & Poor" ir mainījusi reitinga nākotnes perspektīvu Lietuvas komercbankai "Snoras" un AS "Latvijas Krājbanka" no stabilas uz negatīvu.

Savukārt ilgtermiņa un īstermiņa reitingi bankām tika apstiprināti esošajā līmenī, informēja bankas sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ozolniece.

Kā skaidroja Ozolniece, negatīvā prognoze atspoguļo aģentūras viedokli, ka "Snoras" un "Latvijas Krājbanka", visticamāk, izjutīs paaugstinātu iespaidu uz savu aktīvu kvalitāti, jo ekonomiskā situācija Baltijas valstīs pasliktinās. Prognoze arī pieļauj ierobežotu ienesīgumu augstu risku dēļ, kā arī tā iemesla dēļ, ka, iespējams, pieaugs izmaksas par finansēšanas piesaisti un likviditātes uzturēšanu.

Prognoze atkal var kļūt stabila, ja aģentūrai samazināsies rūpes par vidi, kurā banka darbojas, un bankas aktīvu kvalitāte un ienesīgums apliecinās savu dzīvotspēju pašreizējos ekonomikas turbulences apstākļos.

"Snoras" pieder "Latvijas Krājbankas" akciju kontrolpakete.

Jau ziņots, ka "Latvijas Krājbankas" grupas peļņa pēc nodokļu nomaksas šā gada pirmajā pusgadā sasniegusi 1,979 miljonus latu. "Latvijas Krājbankas" peļņa pirmajos sešos mēnešos bijusi 1,996 miljoni latu.

"Latvijas Krājbanka" ar bankas vērtību 83,57 miljoni latu iekļauta 30.vietā žurnāla "Kapitāls" sadarbībā ar investīciju baņķieru sabiedrību "IBS Prudentia" un Rīgas Fondu biržu veidotajā 2007.gada vērtīgāko uzņēmumu sarakstā "TOP 101".

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu