Honda pasaulē atsauks vēl 20 miljonus Takata gaisa spilvenu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Japānas autobūves kompānija «Honda Motor Co.» pasaulē atsauks vēl 20 miljonus Japānas uzņēmuma «Takata» ražotu gaisa spilvenu, svētdien paziņoja laikraksts «Nikkei».

Laikraksts norāda, ka «Honda» gatavojas paplašināt atsaukumu, ietverot Āziju, Okeāniju, Latīņameriku un Eiropu, kas liks uzņēmumam atsaukt vēl vismaz 20 miljonus gaisa spilvenu.

Tādējādi autoražotājs kopumā būs atsaucis vairāk nekā 50 miljonus gaisa spilvenu.

Tiek lēsts, ka tas radīs papildu izdevumus 200 miljardu jenu (1,6 miljardu eiro) apmērā un varētu likt arī citiem autoražotājiem sekot šim piemēram.

«Takata» iesaistīts vērienīgā starptautiskā skandālā saistībā ar defektīviem gaisa spilvenu piepūšanas mehānismiem, kas var izraisīt gaisa spilvenu piepūšanos ar pārmērīgi lielu spēku, tādējādi tam pārsprāgstot un automašīnā izraisot iespējamu nāvīgu atlūzu izplatīšanos.

ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) pagājušajā nedēļā izdeva rīkojumu «Takata» Savienotajās Valstīs atsaukt vēl aptuveni 35-40 miljonus automobiļos uzstādītus gaisa spilvenus.

Uzņēmums ASV jau izziņojis 28,8 miljonu gaisa spilvenu atsaukšanu, šim kļūstot par Savienoto Valstu vēsturē visu laiku lielāko īstenoto produkta atsaukumu drošības risku dēļ, norāda NHTSA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu