ĪUMSILS no valsts budžeta nākamgad plānots piešķirt 4,6 miljonus latu (27)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neraugoties uz iepriekš izskanējušo informāciju par Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta (ĪUMSILS) likvidāciju, sekretariāta izdevumiem no nākamā gada budžeta plānots piešķirt 4,6 miljonus latu, liecina mūsu rīcībā esošais 2009.gada valsts budžeta projekts, kas nodots izvērtēšanai sociālajiem partneriem.

Turklāt valsts budžeta līdzekļus ĪUMSILS darbībai paredzēts atvēlēt arī 2010. un 2011.gadam, šajos gados sekretariāta darbībai piešķirot attiecīgi 4,2 un 2,9 miljonus latu.

Kā ziņots, valdības koalīcijas partiju politiķi pēc atkārtota premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) ierosinājuma 22.septembrī vienojās par ĪUMSILS likvidāciju.

Vienīgos iebildumus par sekretariātu likvidēšanu pauda apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un ZZS.

Kā iepriekš norādīja īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns (LPP/LC), viņaprāt, sekretariātu likvidēšana būtisku ietaupījumu valsts budžetā nedos, bet tā varētu būt tikai valsts pārvaldes efektivizēšana.

Ministrs arī norādīja, ka respektē Godmaņa lēmumu un šobrīd savu uzmanību veltīs nevis ĪUMSILS pastāvēšanas jautājumam, bet sekretariāta darbinieku nākotnei un sabiedrības integrācijas politikas turpināšanai.

Premjera komentāru iegūt pagaidām neizdevās. Kā informēja Godmaņa preses sekretārs Edgars Vaikulis, valdības vadītājs visus komentārus saistībā ar nākamā gada budžetu sniegs pēc valdības sēdes.

Arī ĪUMSILS Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Šneidere norādīja, ka Kastēns komentārus sniegs tikai pēc budžeta apstiprināšanas.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu