Piedalies Ginesa pasaules rekorda labošanā stafetes skrējienā (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ikviens Latvijas iedzīvotājs varēs iesaistīties līdzšinējā Ginesa pasaules rekorda labošanas mēģinājumā kategorijā "Vislielākais dalībnieku skaits, kas 24 stundās piedalās 100 metru stafetes skrējienā", piedaloties stafetes skrējienā "Skrien! Par Latviju".

Jauna Ginesa pasaules rekorda sasniegšana iecerēta kā ikviena iedzīvotāja dāvana Latvijas 90.dzimšanas dienā, šodien žurnālistiem pastāstīja viens no skrējiena "Skrien! Par Latviju" organizatoriem Raimonds Bergmanis.

Domājot par dāvanām Latvijas 90.dzimšanas dienā, vairāki Latvijas fani ir nolēmuši organizēt īpašu akciju "Skrien! Par Latviju", lai vienlaicīgi uzstādītu arī jaunu Ginesa pasaules rekordu 100 metru stafetes skrējienā, informēja Aizsardzības ministrijas padomniece Latvijas proklamēšanas 90.gadadienas organizācijas nodaļas pārstāve Elīna Lazdāne.

"Skrien! Par Latviju" 24 stundas no 18.oktobra plkst.11 līdz 19.oktobra plkst.11 notiks stadionā "Daugava", dodot iespēju vairākiem tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju piedalīties Latvijas dzimšanas dienas dāvanas veidošanā.

Kā stāstīja Bergmanis, lai pārspētu līdzšinējo rekordu, skrējienā nepieciešams piedalīties vismaz 2008 dalībniekiem. "Ja mēs šajā skrējienā būsim daudzi, tad nākamajiem, kuri vēlēsies to pārspēt, būs jau daudz grūtāk. Šajā skrējienā nav nekādu ierobežojumu - var skriet bērni, pieaugušie, veci cilvēki, kā arī var piedalīties tādi cilvēki, kuri līdz šim savā dzīvē neko nav darījuši sporta jomā. Skrējiens būs simboliska un paliekoša lieta, ko atcerēsies visi dalībnieki, jo skrējiens būs noticis svinīgā atmosfērā kā dāvana Latvijai jubilejā," sacīja Bergmanis.

Pašreizējais rekords stafetes skrējienā pieder Singapūras Svētā Nikolasa meiteņu skolai, kura rekordu sasniedza šī gada 29.martā ar kopējo dalībnieku skaitu - 1848 cilvēki.

Lai pieteiktu savu dalību stafetes skrējienā "Skrien! Par Latviju", no 6. līdz 16.oktobra plkst.15 jāaizpilda pieteikuma anketa Latvijas jubilejas dienasgrāmatā "www.lv90.lv", kur šim pasākumam būs izveidota atsevišķa sadaļa. Skrējiena laikā uz vietas tiks dota iespēja pieteikties arī tiem skriet gribētājiem, kuri nebūs veikuši elektronisko reģistrēšanos. Šie dalībnieki skaitīsies kā rezervisti un varēs piedalīties neieradušos, iepriekš pieteikušos dalībnieku vietā, vai arī gadījumā, ja skrējiens noritēs ātrāk par plānoto grafiku.

Stafetes skrējienā "Skrien! Par Latviju" vecumam un fiziskajai sagatavotībai nebūs nozīmes, jo skrējiens nebūs uz laiku, bet gan kā simboliska akcija 24 stundu garumā, kurā aicināts piedalīties ikviens interesents. Par skrējiena dalībnieku var kļūt jebkurš Latvijas iedzīvotājs vai viesis. Vienlaicīgi 100 metru distanci varēs veikt vairāki ģimenes dalībnieki, ģimenes ar bērnu ratiņiem, organizācijas vai uzņēmumu komandas, taču, ja distanci veiks vairāki dalībnieki vienlaicīgi, tad atbilstoši "Guinness World Records" noteikumiem tas tiks skaitīts kā viena dalībnieka starts.

Pēc "Guinness World Records" skaidrojumiem, skrējienā var piedalīties arī cilvēki ratiņkrēslos, kas nav noteikumu pārkāpums.

Lai skrējiens iegūtu Ginesa rekorda statusi, ir nepieciešams ievērot "Guinness World Records" prasības. Skrējienam jānotiek starptautisku vieglatlētikas sacensību sarīkošanai atbilstošā stadionā, visā rekorda uzstādīšanas laikā jāizmanto viens un tas pats skrējiena celiņš, dalībnieks skrējienā var piedalīties tikai vienu reizi, stafetes kociņa nodošana notiek pēc 100 metriem, stafetes maiņas un skrējiena norisi uzrauga tiesneši un Ginesa rekorda liecinieki.

Skrējiena "Skrien! Par Latviju" idejas autors ir grupas "Borowa Mc" dalībnieks Aigars Runčis, kurš norādīja, ka šī būs lieliska iespēja ikvienam piepildīt savu sapni uzstādīt pasaules rekordu.

Kā norādīja Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Voldemārs Lūsis, viens no savienības uzdevumiem ir veicināt tautas veselību. Pēc viņa teiktā, tiks ieguldīti visi resursi, lai skrējienā piedalītos arī pēc iespējas vairāk sportistu, sporta skolu audzēkņu un olimpiešu.

Šodien simbolisku piereģistrēšanos veica jau vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki, kuri ar prieku piedalīsies skrējienā "Skrien! Par Latviju". Kā pirmie skrējienam reģistrējās aktrise Santa Didžus ar vīru Arni Bikšus, divkārtējais paraolimpisko spēļu čempions Aigars Apinis, šķēpmetējs Jānis Lūsis, aktrise Katrīne Pasternaka, Atēnu olimpisko spēļu vicečempions šķēpmešanā Vadims Vasiļevskis, aktrise Diāna Zande, radio cilvēks Kaspars Upacieris un vēl citi dalībnieki.

Tā kā stafetes skrējiens "Skrien! Par Latviju" paredzēts 24 stundas, tad cilvēki varēs ne tikai piedalīties skrējienā, bet arī kopā ar ģimenēm un draugiem pavadīt Daugavas stadionā laiku, skatoties latviešu kino klasiku, malkojot siltu tēju, izklaidējoties, kā arī piedaloties un skatoties dažādas interesantas sporta aktivitātes.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu