Sulu spiede

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kur var iegādāties profesionāļiem domātu sulu spiedi? Gribu pārstrādāt tonnu ābolu mājas apstākļos. Mums šogad ābolu raža ir tik liela, ka ne apēst, ne savārīt. Lūdzu, pastāstiet, kur var nopirkt jaudīgu sulu spiedi, ar ko tos spiest lielos apjomos, lai nav jāaprok zemē.

Svaigas, no vietējām ogām un augļiem iegūtas sulas, salīdzinot ar tetrapakās nopērkamajām, neapšaubāmi ir garšīgākas un vērtīgākas.

Profesionālu virtuves aprīkojumu var pasūtīt firmā "Rakaris", kas atrodas Rīgā, Ūnijas ielā 8 C (netālu no t/c "Domina"). Komercdirektore Dace Ādamsone pastāstīja, ka sulu spiede – hidroprese paredzēta ne vien ābolu, bet arī citu augļu, ogu, kā arī dārzeņu sulas iegūšanai lielos apjomos.

Sulas spiešanas process notiek tā. Ābolus (ogas, dārzeņus) nomazgā un vispirms ber smalcinātājā (nopērkams atsevišķi, cena aptuveni 500 latu). Sasmalcināto masu pilda spiedē – hidropresē. Tās var iegādāties ar dažādu groza tilpumu – 20, 40, 90 un 180 kg (cenas attiecīgi no 487 līdz 1395 latiem).

Aukstās spiešanas ceļā iegūtā sula satek mucā. Tās var iegādāties atsevišķi (tilpums no 65 līdz 220 litriem) un ir dažādas (sulai, vīna raudzēšanai). Cenas attiecīgi no 132 līdz 210 latiem.

Šo iekārtu, kas sastāv no smalcinātāja, hidropreses un mucas un ir salīdzinoši dārga, var ieteikt tiem, kuri vēlas izveidot nelielu sulu spiestuvi un uzsākt privāto biznesu. Tad var pelnīt, gan gatavojot savas sulas, gan piepelnīties, pārstrādājot kaimiņu un citu interesentu izaudzēto ražu.

– Piemājas dārzā vai lauku saimniecībā novāktās ražas pārstrādei pilnīgi pietiek ar krietni lētāku un pietiekami jaudīgu universālo sulu spiedi Juice Master, kas izgatavota no nerūsējošā tērauda, – iesaka Dace Ādamsone. Tā ņem pa ābolam un izspaidas izmet atsevišķā tvertnē. Vienīgi āboliem jānorauj kātiņi, bet plūmēm un ķiršiem jāizņem kauliņi, lai nebojātu rīvi.

Šai sulu spiedei nav vajadzīga papildu telpa, to var ievietot virtuves skapītī. Spiedes Juice Master augstums ir 40 cm, diametrs – 23 cm, 450 W/220 V. Cena – 129 lati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu