Prezidente saņem balvu par drosmi un principialitāti Eiropas un demokrātijas stiprināšanā (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga šodien Rīgas pilī saņēma Coudenhove-Kalergi balvu Europa Prize 2006. Balvu prezidentei pasniedza bijušais Austrijas vicekanclers un ārlietu ministrs, fonda prezidents A.Moks (Dr.Alois Mock) un Paneiropas savienības goda prezidents Oto fon Habsburgs (Otto fon Habsburg).

"Ir svarīgi, ka ir personības, kas nebeidz atgādināt par Eiropas un demokrātijas vērtībām, un jūs esat šāds spilgts eiropeisko īpašību pārstāvis," sacīja O.fon Habsburgs. Viņš uzsvēra prezidentes lomu, aizstāvot mazu un lielāku valstu balss vienlīdzību Eiropas veidošanā: "Jūsu vārds vēsturē vienmēr atgādinās nākamajām paaudzēm par cilvēku, kuru raksturo drosme, tiešums principu aizstāvēšanā un nākotnes uzrunāšana."

Pateicoties par izrādīto godu, V.Vīķe-Freiberga sacīja, ka šis apbalvojums reizē pienākas visai Latvijas tautai par to neatlaidību, ko tā ir sevī nesusi, vienmēr tiecoties uz neatkarīgu, brīvu valsti kā savu mērķi. Pēc viņas teiktā, "Eiropa gadsimtiem cauri ir attīstījusi izpratni par demokrātiju un tās nestajām vērtībām, un es ceru, ka nākamās paaudzes, atskatoties uz mums, varēs sacīt, ka mēs neesam palaiduši garām savu iespēju, esam darījuši to, kas ir bijis mūsu spēkos Eiropas un demokrātijas pilnveidošanas labā."

Piešķirot balvu, fonds uzsvēra Latvijas prezidentes ieguldījumu Eiropas kopējās kultūras telpas stiprināšanā, kā arī V.Vīķes-Freibergas izcilo sniegumu Eiropas domas procesos un Latvijas iesaisti ES un NATO.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu