Ārzemnieki plastiskās operācijas veic Latvijā (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/TheArmy

Plastiskās operācijas Latvijā joprojām ir pieprasītas, turklāt pieaug ārvalstu klientu pieprasījums, aģentūra BNS uzzināja, aptaujājot plastiskās ķirurģijas privātklīniku pārstāvjus.

Plastiskās ķirurģijas privātprakses vadītāja Evija Rodke  pastāstīja, ka cilvēku aktivitāte pašlaik ir ļoti augsta. "Ir parādījusies jauna, augoša tendence, ka uz Latviju veikt operācijas brauc no Latvijas izbraukušie latvieši, kas tagad dzīvo Īrijā, Itālijā, Spānijā un citviet pasaulē," viņa klāstīja un piebilda, ka par plastiskās ķirurģijas pakalpojumiem interesējas arī ārvalstu iedzīvotāji, piemēram, sāk parādīties pacienti arī no Krievijas.

Citvalstu pacientu aktivitāti Latvijā Rodke skaidroja ar augsto pakalpojumu kvalitāti un vienlaikus zemākām pakalpojumu cenām.

"Kvalitāte ir augsta, medicīniskajai aparatūrai ir noteikti vienādi augsti standarti gan Eiropā, gan ASV, taču darba samaksa Latvijā ir zemāka, tāpēc pakalpojuma cena ir zemāka," viņa sacīja.

"Zaržecka privātklīnikas" vadītājs Jānis Zaržeckis norādīja, ka vasarā pieprasījums pēc plastiskajām operācijām saruka, taču tagad atkal ir vērojams cilvēku pieplūdums un aktivitāte pieaug.

"Ja vietējo pacientu paliek mazāk, tad pieaug ārzemju pacientu pieprasījums," viņš piebilda un vērsa uzmanību uz to, ka klīnika pašlaik īpaši cenšas attīstīt medicīnas tūrismu.

"Pašlaik ir vairāk pacientu no Lielbritānijas, savukārt pavasarī piesaistīsim klientus arī no Skandināvijas valstīm," viņš minēja.

Plastikas ķirurgs Jānis Ģīlis norādīja, ka globālā krīze, kas 2008.gadā skāra Latviju, iemācījusi globāli domāt, un arī viņa privātklīnikā "Plastikas ķirurģijas klīnika" samazinātas pakalpojumu cenas, taču tas bija tikai viens no instrumentiem, kas īstermiņā tika izmantots krīzes pārvarēšanai. Klīnika piesaistījusi pacientus arī no citām valstīm, kas zināmā mērā kompensēja Latvijas pacientu skaita kritumu iepriekšējos gados.

Pašlaik pieaug gan pašmāju, gan arī ārvalstu pacientu skaits, un arī prognozes 2011.gadam ir pozitīvas, viņš apliecināja.

"Grūti pateikt, vai Latvijas iedzīvotāju ienākumi attiecībā pret 2009.gadu pieaug, vai cilvēki pārvērtē prioritātes, kurās investēt. Iespējams, ka liela nozīme ir jaunajām tehnoloģijām un izmantotajiem materiāliem, kas strauji ienāk plastiskajā ķirurģijā," sacīja Ģīlis.

Pēc Ģīļa teiktā, joprojām pieprasītas ir krūšu palielināšanas operācijas, skaistuma injekcijas sejas, kakla un dekoltē zonai, kā arī rekonstruktīvā plastiskā ķirurģija - sejas, krūšu, ķermeņa un dzimumorgānu operācijas.

Arī "Dr.med. Eduarda Jurševiča Estētiskās medicīnas klīnikas" administratore Solvita Stransteina apliecināja, ka plastisko operāciju klientu aktivitāte pašlaik ir augsta.

Pēc viņas teiktā, ārvalstu pacienti lielākoties ir no Eiropas daļas, kur runā krieviski, kā arī Anglijas, Vācijas un Īrijas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu