Latvieši pasaules deju topā (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piedaloties dažādos starptautiskos sporta deju konkursos, Latvijas Deju studijas 7 pārstāvji Laura Kosīte un Valdis Škutāns pasaules reitingā ierindojušies 15. vietā.

Ar šādiem apgriezieniem jauniešiem līdz gada beigām ir iespēja pakāpties vēl augstāk un iekļūt pasaules reitinga elitē.

Aizvadītās nedēļas nogalē Serbijā notika Starptautiskās sporta deju federācijas pasaules atklātās reitinga sacensības standartdejās, un Latvijas pārstāvji pārliecinoši ieguva pirmo vietu. Šāda veida turnīros jaunieši startē gandrīz vai katru nedēļu kādā no valstīm – pārsvarā Eiropā, jo tā ir pasaules deju centrs. Ļoti strauja deju attīstība pašreiz notiek Āzijā, īpaši – Ķīnā, kur šis sporta veids iekļauts valsts prioritāro sporta veidu sarakstā. Ar dejām ir aizceļots arī līdz Melburnai, Singapūrai, Kualalumpurai un citām eksotiskām vietām.

Sporta deju vēsturē labi zināmi tādi Latvijā spilgti deju pāri kā Agita un Valērijs Mironovi un Biruta un Juris Baumaņi. Tieši pie viņiem dejotāji guvuši galvenās zinības deju solī. Dejotāji pārstāv Deju studiju 7, viņu treneri ir Agita un Valērijs Mironovi, bieži tiek apmeklēti arī augstas klases deju speciālisti Itālijā, Anglijā, Krievijā un citās deju lielvalstīs.

Uz sacensībām Serbijā, Belgradā, jaunieši devās pēc sacensību organizatora ielūguma. "Nedēļas nogalē ir iespēja piedalīties vairākās deju sacensībās. Piemēram, sestdienā konkurss ir Vīnē, svētdien – netālu esošajā Bratislavā. Aizvadītajā konkursā Belgradā bija pārstāvji no 14 valstīm, kuras kopumā pārstāvēja 59 pāri. Sacensības bija īpašas ar to, ka mūzikas pavadījumu spēlēja Belgradas simfoniskais orķestris un nevajadzēja dejot mūzikas ierakstīta pavadījumā. Mūsu mērķis attiecībā uz pasaules reitinga tabulu ir iekļūt TOP 12, un tas nav nemaz tik vienkārši, jo pasaulē kopumā pieaug šā sporta veida popularitāte," stāsta Valdis. Laura ir beigusi Rīgas Hanzas vidusskolu un tagad koncentrē uzmanību dejām. Savukārt partneris teic, ka ir topošais pedagoģijas zinātņu bakalaurs, kurš savu dzīvi redz kā sporta deju turpinātājs Latvijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu