VID konfiscē pirātiskos kompaktdiskus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Rīgas muitas reģionālā iestāde 19.septembrī pieņēma lēmumu piespriest kādai SIA 500 latu naudas sodu un konfiscēt no Krievijas Latvijā ievestos 1322 pirātiskos kompaktdiskus.

12. septembrī VID darbinieki sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolu par iespējamu intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumu kādai SIA. Tās kravā apvienotajā muitas kontroles punktā Lubānas ielā tika atrasti 1322 kompaktdiski ar Krievijas estrādes mākslinieku ierakstiem. Pārbaudes laikā radās aizdomas, ka CD varētu būt viltoti.

Lai apstiprinātu radušās aizdomas, tika izņemti preču paraugi un nosūtīti "Latvijas mūzikas producentu apvienībai" ar lūgumu sniegt atzinumu, vai tie ir viltoti. Apvienība apliecināja, ka Krievijas kompānijas nav devušas tiesības Latvijas teritorijā izplatīt kravā esošos ierakstus nevienam citam, izņemot "RMG Record" un Lietuvas kompāniju "Prioro Irašu Grupe", kuras ir noslēgušas vairākus licences līgumus ar Krievijas producentu apvienībām par CD, DVD, MC formātu ierakstu ražošanu un izplatīšanu Baltijas valstīs. Līdz ar to kravā esošo CD imports Latvijas teritorijā ir nelegāls.

Aizturēto CD vidū bija tādu labi pazīstamu Krievijas muzikālo apvienību un mūziķu kā Vladimira Visocka, Valērijas, Larisas Doļinas, "Diskoteka Avarija", "Didulja" un "Bratja Grimm" ieraksti gandrīz 1700 latu vērtībā.

Par konstatēto pārkāpumu juridiskajai personai tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un, izskatot lietas materiālus, pieņemts lēmums par 500 latu naudas sodu, kā arī CD konfiskāciju.

Pašlaik pirātiskie kompaktdiski atrodas muitas noliktavā. Drīzumā tie tiks atdoti valstij piekritīgās mantas nodaļas rīcībā, līdz tiks pieņemts lēmums par to iznīcināšanu LR likumdošanā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu