General Motors paliks bez ilggadējā galvenā dizainera

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

General Motors koncerna globālā dizaina viceprezidents Eds Velbērns ir paziņojis, ka šā gada 1.jūlijā dosies pensijā, tādējādi pārtraucot ar uzņēmumu darba attiecības, kas kopumā ilgušas 44 gadus.

Savu karjeru koncernā Velbērns sāka Buick zīmola eksterjera dizaina studijā. Pēcāk 65 gadus vecais speciālists strādāja kompānijās Oldsmobile un Saturn, bet par visu koncerna zīmolu atbildīgo dizaineru Velbērns kļuva 2005.gadā, vēsta Motor.ru.

Velbērna virsvadībā ir tapuši vairāki izcili automobiļu prototipi. Cita starpā viņš pārraudzīja Buick Avenir, Chevrolet Bolt, Chevrolet Chaparral, Cadillac Elmiraj, Opel Monza, kā arī otrās paaudzes Chevrolet Niva pirmssērijas modeļa izstrādi. Arī pēdējās paaudzes Chevrolt Corvette Stingray ir viņa darbs.

Par Velbērna pēcteci koncrernā kļūs Maikls Simko. Šis dizainers General Motors pievienojās 1983.gadā un sāka strādāt austrāliešu kompānijā Holden. Pēdējos gados Simko atbildības lauciņš bija General Motors Dienvidkorejas nodaļas auto izstrāde.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu