Ekspremjere Straujuma uzskata, ka jāveido daļēja veselības apdrošināšanas sistēma

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Esmu par daļēju veselības apdrošināšanu un par to, ka dažus procentus no sociālā nodokļa novirzām veselībai, lai atvieglotu sociāli neaizsargātajām grupām, piemēram, pensionāriem, iespēju tikt pie veselības aprūpes, intervijā ar aģentūru BNS pauda bijusī premjerministre, šobrīd Saeimas deputāte Laimdota Straujuma («Vienotība»).

«Par veselības nozari runājot – mums ir ļoti aktīvs ministrs un jāskatās, kā viss izveidosies. Es esmu par daļēju veselības apdrošināšanu un par to, ka dažus procentus no sociālā nodokļa mēs novirzām veselībai. Un, manuprāt, tas nekavēs pensiju sistēmu, bet tas dos iespēju tiem pašiem pensionāriem par zemāku maksu iegūt veselības aprūpi,» teica Straujuma.

Par šo jautājumu ar jaunās valdības vadītāju Māri Kučinski (ZZS) gan Straujuma nav runājusi.

«Kučinskis ir izteicies, ka viņiem ir plāns. Es, protams, nezinu kas tas par plānu ir, bet zinu, ka viņam ir plāns, jo viņš jau arī publiski to saka. Redzēsim. Tad, kad es vēl biju premjere, mēs izsludinājām prioritāti drošībai un visu ko varējām, iedevām drošībai. Aptuveni 70 miljonus eiro. Un jau tad bija skaidrs, ka 2017.gada budžetā prioritātei jābūt veselībai, jo to ilgāk nevarēja vilkt. Nebūtu bijusi drošība tik aktuāla, tad tas jau bija jādara jau ātrāk. Bet ja nav drošības, tad nav nozīmes kam citam,» norādīja Straujuma.

Viņa atzina, ka šobrīd vēl esot grūti komentēt Kučinska paveikto, jo nav pagājis pietiekami daudz laika. Straujuma kopumā Kučinska darbu vērtē pozitīvi: «Es domāju, ka premjers visu dara labi. Protams, katram ir savs risinājumu piedāvājums, akcenti.».

Politiķe norādīja, ka premjerministri nekritizē cita valdības vadītāja darbu, jo apzinās, ko šis darbs nozīmē. «Arī es nekritizēšu, jo ir ļoti vienkārši skatīties no malas un domāt - es to tā nebūtu darījusi,» sacīja Straujuma. Lai Latvija attīstītos, nepieciešams ikvienam sabiedrības loceklim palīdzēt, nevis cerēt, ka kāds visu sakārtos, viņa uzskata.

Straujuma valdības vadītājas amatā bija no 2014.gada janvāra līdz 2016.gada februārim.

Jau vēstīts, ka Veselības ministrija ar variantiem par obligāto veselības apdrošināšanas sistēmu nāks klajā līdz jūlijam. Modeli izmēģināt plānots 2017.gadā, bet to ieviest ar 2018.gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu