SM: Esošos vilcienu maršrutus nepieciešams saglabāt (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Satiksmes ministrija (SM) uzskata, ka esošos vilcienu maršrutus nepieciešams saglabāt un maršrutu Rīga-Ērgļi nedrīkstētu slēgt, informēja SM Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Kā ziņots, no 6.oktobra ekspluatācijai derīgo dīzeļvilcienu sastāvu trūkuma dēļ pilnībā pārtraukti pasažieru pārvadājumi pa dzelzceļu starp Rīgu un Ērgļiem un pasažieru pārvadājumu nodrošināšanai atcelto vilcienu vietā tiks norīkoti autobusi, kuros būs derīgas dzelzceļa braukšanas biļetes.

Pašreiz bojātais vilciena sastāvs tiek testēts Baltijas Testēšanas centrā, lai varētu novērtēt radušos bojājumus, skaidroja SM, norādot, ka pēc šiem testiem būs iespējams noteikt, vai šo vagonu varēs saremontēt vai būs nepieciešams jauns.

Šāda veida testiem nepieciešama aptuveni viena vai divas nedēļas, norādīja SM.

Patlaban maršrutā Rīga-Ērgļi vidēji tiek pārvadāti 20 cilvēki vienā reisā, informēja AS "Pasažieru vilciens". Šajā maršrutā kursē automotrise ar 72 pasažieru vietām.

Jau ziņots, ka problēmas ar dīzeļvilcienu skaitu AS "Pasažieru vilciens" radušās pēc vakar notikušās avārijas, kad uz Rīgas apvedceļa Baltezers-Saulkalne, pie Cekules dzelzceļa pārbrauktuves, sadūrās kravas automašīna un pasažieru vilciens Rīga-Ērgļi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu