Kultūras ministra Dāldera delegācijas brauciens uz Ķīnu izmaksājis Ls 2570 (24)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kultūras ministra Inta Dāldera (TP), Latvijas Mākslas akadēmijas rektora Alekseja Naumova, Ārzemju mākslas muzeja direktores Daigas Upenieces un kultūras ministra padomnieka kultūras tūrisma jautājumos Jāņa Jenža brauciens uz Ķīnu izmaksāja 2570 latu, uzturēšanās izdevumus Ķīnā sedza uzņemošā puse, informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) bija atļāvis Dālderim doties komandējumā uz Ķīnu no šā gada 1.novembra līdz 6.novembrim. Dāldera prombūtnes laikā par kultūras ministra vietas izpildītāju iecelts reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP).

Kultūras ministra vizīte Ķīnā notiek saskaņā ar Ķīnas kultūras ministra ielūgumu, paskaidroja KM pārstāve Vizule. Vizītes mērķis ir "aktivitzēt starpvalstu sadarbību kultūras jomā".

Vizītes laikā notikusi abu valstu kultūras ministru darba tikšanās, kurā izvērtēta līdzšinējā starpvalstu sadarbība kultūras jomā, kā arī "notika vienošanās par kultūras apmaiņas programmu aktivizēšanu". Pārrunāta gan atsevišķu institūciju plānotā sadarbība ar partneriem Ķīnā, gan arī studentu un pieredzes apmaiņa izglītības jomā, ņemot vērā to, ka četrās Latvijas augstskolās ir iespējams apgūt ķīniešu valodu.

Dāldera vadītā delegācija apmeklējusi arī vairākas Ķīnas kultūras institūcijas un tikusies ar to vadības pārstāvjiem - tostarp apskatījusi jauno, nesen uzbūvēto Ķīnas Nacionālo bibliotēku. Tāpat ministrs sniedzis intervijas vairākiem Ķīnas preses izdevumiem.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu