Frankfurtes autosalona debitants - "Maserati Quattroporte Sport GT S" (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskajā Frankfurtes autošovā "Maserati" prezentējis jaunu auto, kas patiesībā ir sportiskā limuzīna "Quattroporte" jauna modifikācija "Sport GT S".

Lai padarītu "Maserati Quattroporte Sport GT S" vēl sportiskāku, izmantota jauna fiksēta riteņu piekare regulējamās "Skyhook" vietā. Salīdzinot ar citām "Quattroporte" modifikācijām, "Sport GT S" priekšdaļa pazemināta par 10 mm, aizmugure – par 25 mm. Tāpat izmantotas jaunas, stingrākas atsperes un amortizatori, kā arī citi regulējumi, kas ļauj automašīnai labāk turēties uz ceļa lielā ātrumā un nodrošina labāku atgriezenisko saiti ar vadītāju.

Otra atšķirības zīme ir unikāla bremžu sistēma, ko "Maserati" izstrādāja sadarbībā ar slaveno bremžu ražotājkompāniju "Brembo". Inovāciju pamatā ir divkomponentu saliktie bremžu diski, kas sērijveida ielas automašīnai uzstādīti pirmoreiz pasaulē. Šie bremžu diski izgatavotino čuguna un alumīnija, kas ļauj uzlabot bremzēšanu vissmagākajos apstākļos. Divu komponenšu diski spēj ilgāk pretoties sakaršanai un darbojas optimāli arī augstas temperatūras apstākļos. Papildus augsto tehnoloģiju bremžu diskiem priekšējiem riteņiem izstrādāti jauni sešu cilindriņu bremžu suporti.

Īpaši šim automobilim izstrādātas arī jaunas "Pirelli" riepas no uzlabota materiāla, kas kopā ar pazemināto piekari un superbremzēm ir daļa no uzlabotās vadāmības. Priekšējiem riteņiem izmantotas 245/35 R20 izmēra riepas, bet aizmugurē tās ir 295/30 R20.

"Maserati Quattroporte Sport GT S" vizuāli var pazīt pēc vairākiem dizaina elementiem, piemēram, tumši hromētiem 20 collu riteņiem ar septiņu spieķu zīmējumu un melna hroma dekoratīvajiem režģīem priekšā. Arī logu apmales un divi dubultie izpūtēju uzgaļi ir melni, bet durvju rokturi krāsoti virsbūves krāsā.

Salonā automašīnas sportisko raksturu pasvītro īpašā materiālu izvēle. Tradicionālā "Poltrona Frau" firmas āda kombinēta ar ielaidumiem no alkantaras, kas sedz sēdekļu vidusdaļu, durvju iekšpusi un stūres ratu. Pirms tam mīksto alkantaras materiālu "Maserati" lietoja tikai "Trofeo" sacīkšu mašīnām un MC12 superautomobiļiem. Priekšā izmantoti jauni dziļāki sporta sēdekļi, kas labāk fiksē braucēju ķermeni. Punktu sportiskajam, taču pietiekami komfortablajam interjeram pieliek oglekļa šķiedras priekšējais panelis, kurā iestrādāti atsevišķi alumīnija elementi.

"Sport GT S" uzstādīts jau ierastais "Maserati" 4,2 litru V8 dzinējs, kurš pie 7000 apgr./min. attīsta 400 ZS. Maksimālais griezes moments ir 460 Nm pie 4250 apgr./min. "Maserati Quattroporte Sport GT S" pieejams tikai ar klasisko sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu. "Quattroporte Sport GT S" maksimālais ātrums ir 270 km/h, bet uzrāvienu no vietas līdz 100 km/h tas veic 5,4 sekundēs.

Ekstremālos apstākļos vadītājam palīdz un auto stabilizē "Maserati Stability Programme" (MSP) sistēma, kas kontrolē bremžu un motora darbību pēc vienas no divām programmām (parastā un sporta).

Pie oficālā "Maserati" pārstāvja Baltijas valstīs – "Modena Motors" - "Maserati Quattroporte Sport GT S" cena ir sākot no 103 000 eiro, neskaitot nodokļus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu