Ziedotāji sašutuši par pieļautajām nelikumībām Bērnu slimnīcā (83)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sabiedriskā kustība „Lielie bērnu slimnīcai”, kuras ietvaros tūkstošiem cilvēku ir ziedojuši savus līdzekļus, mantas un arī darbu, palīdzot uzlabot apstākļus, kādos slimnīcā ārstējas bērni, ir sašutuši par pieļautajām nelikumībām Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) un aicina slimnīcas valdi un valdes priekšsēdētāju Dzintaru Mozgi atkāpties no ieņemamā amata, TVNET informēja organizācijas pārstāvji.

"Nav pieļaujama situācija, ka atbildīgās amatpersonas neuzņemas nekādu atbildību par slimnīcā notikušajām liela mēroga nelikumībām," pausts sabiedriskās kustības publiskajā paziņojumā.

Kustība „Lielie bērnu slimnīcai” sākās ar ziņu, ka BKUS nodaļā trūkst termometru. Kāda mamma par pēdējiem 4 latiem bija spiesta iegādāties termometru, lai savam mazulim izmērītu temperatūru. "Esam satriekti, ka tajā pašā laikā slimnīcas vadībai kratīšanas laikā atsavināti 700 tūkstoši latu skaidrā naudā, " sašutusi ir oragnizācija.

Tāpat "Lielie Bērnu slimnīcai” uzskata, ka steidzami būtu nepieciešama Valsts kontroles revīzija slimnīcā, lai konstatētu, vai bērnu ārstēšanai piešķirtie līdzekļi tiek izlietoti lietderīgi. Tāpat iniciatīvas dalībnieki pauž pārliecību, ka jaunajā BKUS valdē noteikti būtu jāiesaista sabiedrības pārstāvji, kas nodrošinātu līdzekļu izmantošanas caurspīdīgumu.

Vienlaikus organizācija norāda, ka par spīti iespējamajai slimnīcas līdzekļu izsaimniekošanai, „Lielie bērnu slimnīcai” turpinās savu darbību, sadarbojoties ar no BKUS neatkarīgu organizāciju – Bērnu slimnīcas fondu, kura paspārnē top Vecāku māja, kas tiek būvēta par cilvēku saziedotajiem līdzekļiem.

"Mēs uzskatām, ka sabiedrības palīdzība un atbalsts bērnu slimnīcai šobrīd ir īpaši nepieciešams - apzagti ir ne tikai bērni, apzagti jūtas viņu vecāki un slimnīcas kolektīvs. Tie cilvēki, kuri nesavtīgi ziedo slimnīcai savu darbu, naudu un laiku, šobrīd sniedz cerību, ka līdzjūtība un labestība uzvarēs melus un alkatību, " pausts organizācijas paziņojumā.

Komentāri (83)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu