MTV vīdžeja Žanetes Skarules māju sajūta

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Žanete Skarule ir MTV vīdžejs, LU Komunikāciju zinību fakultātes studente. Pašlaik svarīgākais: darbs MTV, tam veltu maksimālas pūles, arī studijas, jo sācies jaunais mācību gads.

1. Ar ko jums asociējas bērnības mājas?

Ar siltumu un mājīgumu, mums piederēja tāda ģimenes māja vairākos stāvos. Kad mamma ar tēti bija aizņemti darbā, daudz laika pavadīju pie vecmāmiņas. Viņa man gatavoja siltas pusdienas, labprāt uzturējos lielajā dārzā pie mājas.

2. Vai bieži maināt mājas iekārtojumu?

Bieži ne, parasti kādus sīkumus, lai padarītu mājīgāku vidi. Piemēram, kādu puķi, istabas augus, arī fotogrāfijas.

3. Labprātāk ejat ciemos vai uzņemat viesus?

Laikam tomēr labprātāk uzņemu viesus, patīk tāda mājas pasēdēšana – organizēt, gatavot maltīti, kaut gan pašai nav iespējams pilnībā izbaudīt šo vakaru, ir tāds neliels uztraukums, vai viss izdosies. Patīk iet arī ciemos.

4. Dodat priekšroku mājās gatavotam ēdienam vai ātri iekožat pa ceļam?

Mājās gatavotam, jo man ļoti patīk to darīt. Vienmēr gan tam neatliek pietiekami daudz laika. Ir vairāki restorāni, kur var garšīgi paēst, taču ne visur varu būt droša, ka salātiem būs pārlieta svaiga eļļa.

5. Vai mājās fonā bieži skan mūzika?

Skan nepārtraukti, tā man netraucē nekādā gadījumā. Man patīk vienlaikus darīt vairākus darbus – kaut ko rakstīt, mazgāt veļu un klausīties mūziku. Viss notiek produktīvi, manuprāt, sievietes to spēj labāk.

6. Ko skatāties TV – ziņas, politiskās debates vai filmas?

Ļoti daudz MTV raidījumus, tos skatījos arī tad, kad vēl pati tur nestrādāju. Ziņas gan vairāk lasu interneta portālos, bet man patīk raidījums Skats no malas, arī Jāņa Dombura vadītais Kas notiek Latvijā?. Sekoju līdzi interesantām diskusijām, jo jābūt lietas kursā, paskatos arī filmas.

7. Trīs lietas, bez kurām mājās nevarat iztikt?

Dušai, nejūtos labi, ja no rīta neesmu tajā bijusi; istabas augiem, palmām – man tie ļoti patīk; veļas mazgājamā mašīna – kad jādzīvo laukos, kur tās nav, grūti iztikt.

8. Kur jūs celtu savu māju?

Vēlos dzīvot dzīvoklī, centrā, jo mans darbs saistās ar lielu skriešanu, pārvietošanos. Vasaras māju gribētu pie ūdeņiem tādā klusākā vietā – Pāvilostā vai Mazirbē, kur ir atklātā jūra. Sapņu māju celtu Spānijā, man viena draudzene ir no Spānijas, tagad daudz klausos spāņu mūziku. Vēl varētu būt Brazīlijā, kur pati gan neesmu vēl bijusi.

9. Mīļākā vieta mājās?

Uz spilveniem – labprāt uz tiem sēžu un skatos filmas, ir ērtāk nekā dīvānā. Vēl man patīk uzturēties virtuvē – īpaši rītos, kad smaržo kafija, skan TV.

10. Vai mājas dzīvē esat pedante (-s)?

Nē, nekādā gadījumā. Reizēm ir šur un tur atstātas drēbes, papīra lapiņas, kur mēdzu pierakstīt dažādas lietas. Pēc kāda laika, protams, sakārtoju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu