Ugunsgrēks Okupācijas muzejā varētu ietekmēt muzeja rekonstrukcijas gaitu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Atkarībā no ugunsgrēka radītajām sekām Okupācijas muzejā, tas, iespējams, varētu ietekmēt muzeja rekonstrukcijas projekta gaitu.

Rīgas pilsētas būvvaldes Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ilze Žūka skaidroja, ka atkarībā no ugunsgrēka radītajām sekām tad, kad tiks iesniegts jaunais muzeja rekonstrukcijas projekts, būvvalde pievērsīs pastiprinātu uzmanību tam, vai ir ņemta vērā arī notikusī degšana.

Tomēr Žūka sacīja, ka pagaidām ir grūti komentēt apstākļus konkrētāk, jo gadījumā, ja degšana ir apjomīga un degušas, piemēram, nesošās konstrukcijas, visticamāk, būtu jāveic atkārtota esošās ēkas tehniskā izpēte, proti, novērtējums, un būvniecības dokumenti jāizstrādā atbilstoši ugunsnelaimes nodarītajiem postījumiem.

Okupācijas muzeja ēku VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) ir apdrošinājusi par 1,2 miljoniem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, informēja VNĪ pārstāvis Arnis Blodons. «Ēka ir apdrošināta apdrošināšanas sabiedrībā «Ergo». Patlaban apdrošinātāju pārstāvji dodas uz notikušā ugunsgrēka vietu, lai novērtētu ēkai radušos zaudējumus,» sacīja Blodons.

Jau ziņots, ka šodien plkst.11.30 Okupācijas muzeja ēkai Vecrīgā aizdegās jumts, kas nepilnas stundas laikā tika nodzēsts, taču ugunsdzēsēji joprojām turpina darbu notikuma vietā.

Spriežot pēc sākotnējās notikuma vietas apskates, ugunsgrēks varētu būt izcēlies elektroinstalācijas bojājumu dēļ, taču precīzus ugunsgrēka izcelšanās iemeslus izmeklēšanā skaidros Valsts policija.

Kā notikuma vietā žurnālistiem pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvis Artūrs Putrālis, degšanas platība bija neliela. Dega ēkas jumts un ārsienas daļa 15-20 kvadrātmetru platībā.

Patlaban ugunsgrēks ir lokalizēts, taču turpinās ēkas konstrukciju uzlaušana, lai pārbaudītu, vai tajās nav atrodami vēl kādi uguns perēkļi.

Pēc ugunsdzēsēju rīcībā esošās informācijas, ēkā netika veikta nekāda būvniecība, tajā nebija arī nekādu būtisku materiālo vērtību. Ugunsgrēkā necieta arī muzeja ekspozīcija, jo tā tiek glabāta citur.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu