Okupācijas muzeja ēkas jumta ugunsgrēkā muzeja krājums nav cietis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ne Latvijas Okupācijas muzeja krājums, ne muzeja darbinieki ugunsgrēkā, kas izcēlās uz ēkas jumta, nav cietuši, pastāstīja Latvijas Okupācijas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Strazda.

Strazda skaidroja, ka muzejā krājums vairs neatrodas šajā ēkā, jo tika pieņemts lēmums, ka mājas tehniskais stāvoklis muzeju apmeklētājiem šovasar vairs neļauj atvērt.

Muzeja ēkā Latviešu strēlnieku laukumā nekādas darbības nenotiek, ēka ir slēgta un tā tiek apsargāta. Strazda atzina, ka līdz ar to pašlaik nav skaidrs ugunsgrēka izcelšanās iemesls.

Jau ziņots, ka šodien ap plkst.11.30 Vecrīgā aizdegās Okupācijas muzeja ēkas jumts, kas aptuveni stundas laikā tika nodzēsts.

Ugunsgrēkam tika noteikts paaugstinātas bīstamības statuss.

Ugunsgrēka dēļ tika evakuēti cilvēki arī no blakus esošā Melngalvju nama. Tomēr, kā novēroja LETA, Melngalvju namam nebijs tiešu aizdegšanās draudu, jo liesmu perēklis bija okupācijas muzeja jumta Daugavas pusē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu