Svinēs Aizkraukles novada svētkus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

26. jūlijā, sestdien, notiks Aizkraukles novada 5. svētki, kas, turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju svētkus sagaidīt kādā rekonstruētā ielā vai objektā, šogad paredzēti Muzeja ielā. Svētku programmā tiks apvienotas seno latviešu tradīcijas ar mūsdienu aktivitātēm. Aizkraukles svētkus kuplinās arī pārstāvji no ārvalstīm, TVNET informēja Aizkraukles novada domē.

Ap pulksten 10 Aizkraukles Vēstures un mākslas muzeja "Kalna Ziedi" pagalmā notiks amatnieku gadatirgus. Jau šobrīd muzejā ir apskatāma multimākslinieka Jāņa Anmaņa izstāde "Līgodziesmas gleznās". Amatnieku svētkos būs iespēja tikties ar pašu mākslinieku. Vienlaikus ar amatnieku gadatirdziņu pludmalē pie Kapteiņa krodziņa notiks starptautisks pludmales volejbola turnīrs, kurā piedalīsies ne tikai pašmāju volejbolisti, bet arī viesi no Tčevas (Polija), Biržiem (Lietuva) un Tāles (Vācija).

Pulksten 12 muzeja dārzā sāksies Jēkaba un Annas dienas Kultūras programma, kurā piedalīsies folkloras kopas "Urgas" un "Skutelnieki". Svētku apmeklētājus priecēs Aizkraukles sadarbības pilsētas Biržu folkloristi un jaunais pilsētas kultūras nama pūtēju kvartets Ziedoņa Puķīša vadībā.

Ap pulksten 14 ir paredzēta keramiķes Zandas Grigānes cepļa atvēršana.

Jau no 21. jūlija, pirmdienas, Sēlijas plenēra ietvaros ikvienam būs iespēja vērot 20 māksliniekus radošajā procesā visas pilsētas teritorijā. Plenērā piedalīsies tādi populāri mākslinieki kā Nikolajs Karagodins, brāļi Ģērmaņi un Ligita Caune. No Aizkraukles rajona plenērā piedalās trīs mākslinieki – Taiga Kalvišķe, Ilze Možeika un Edīte Krastenberga. Pilsētas svētkos muzejā "Kalna Ziedi" notiks Sēlijas plenēra noslēgums ar mākslinieku gleznu izstādi un apmeklētāju portretu skicēšanu.

Par Jēkaba un Annas dienas gardumiem tautiskā garā rūpēsies "Kokneses miesnieks" un "Aldaris".

Pulksten 21 pagasta estrādē sāksies novada svētku noslēguma balle, kurā līdz pulksten 22 būs danči kopā ar folkloras kopu "Skutelnieki", bet pēc 22 viesosies grupa "Gain Fast". Apmeklētājiem būs iespēja novērtēt arī mūsu pašu Aizkraukles jauniešu grupas un balles noslēgumā dejot pie Rēzeknes dīdžeja izvēlētās mūzikas.

Aicinām amatniekus pieteikties svētkiem rakstiski Aizkraukles novada domē vai zvanot uz muzeju pa tālr. 65123351 vai 28305405.

"Aizkraukles novada pašvaldība katru gadu izvēlas, kuriem svētkiem pievērst lielāku uzmanību, kuros ieguldīt vislielākās pūles un finanses. Šogad Aizkrauklē grandiozi sagaidījām vasaras saulgriežus, piedaloties ar savu daļu "Producentu apvienības 7" organizētajā koncertā "Jāņi dzied Aizkrauklē". Nesen lielu ieguldījumu devām arī Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku pasākumā, nodrošinot savus pašdarbniekus ar autotransportu, organizējot, atbalstot un visādi citādi piedaloties šo svētku tapšanā, līdz ar to šogad Aizkraukles novada svētkus esam iecerējuši rāmākus nekā citus gadus," teic Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Vilnis Plūme. "Nākamgad novada svētkiem ķersimies ar jauniem spēkiem klāt!"

Svētkus rīko Aizkraukles novada dome, pilsētas kultūras nams sadarbībā ar muzeju "Kalna Ziedi". Svētkus atbalsta Hansabanka un projekts "Tradicionālā kultūras skola".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu