Krokodilu mednieku nogalina dzeloņraja (187)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stīvs Ērvins, kura veidotās dokumentālās filmas par krokodiliem, čūskām un citiem mošķiem, bija ļoti populāras visā pasaulē un tika demonstrētas arī Latvijā, gājis bojā savas kārtējās lentes uzņemšanas laikā.

Stīvs Ērvins, kura veidotās dokumentālās filmas par krokodiliem, čūskām un citiem mošķiem, bija ļoti populāras visā pasaulē un tika demonstrētas arī Latvijā, gājis bojā savas kārtējās lentes uzņemšanas laikā – pie Lielā Barjerrifa Austrālijā viņu nāvējoši sadzēlusi dzeloņraja. Šīs zivis, kuru dzeloņos (tie atrodas zivju astes daļā) ir indīgi toksīni, parasti nav bīstamas, ja vien tām neuzkāpj virsū, taču šoreiz 44 gadus vecais S. Ērvins, kas televīzijas pārraidēs nereti redzams rotaļājamies ar indīgām kobrām un ne mazāk bīstamajiem krokodiliem, acīmredzot bija pārrēķinājies, pietuvojoties zivij pārāk tuvu.

Ziņu aģentūras, atsaucoties uz Kvīnslendas štata amatpersonām, vēsta, ka īsi pēc negadījuma uz Lova salu, netālu no kuras S. Ērvina komanda jahtā Croc One nodarbojās ar filmēšanu, ar helikopteru nosūtīta mediķu brigāde, taču tai diemžēl nācies konstatēt piedzīvojumu meklētāja nāvi un atzīt, ka nekas līdzams vairs nav. Jāatgādina, ka S. Ērvins, kas jau deviņu gadu vecumā pamanījās noķert krokodilu, bija labi pazīstams ar saviem riskantajiem trikiem, kas parasti tika veikti kameras priekšā. Līdz nesenam laikam viņš varēja lepoties ar to, ka ilgās karjeras laikā viņam tā arī nav iekodusi neviena īpaši indīga čūska un arī krokodilu kodieni bijuši nenozīmīgi.

"Pasaule ir zaudējusi izcilu dabas aizstāvi un vienu no lieliskākajiem šīs planētas tēviem. Viņš mira, nodarbojoties ar to, ko mīlēja vairāk par visu, un atstāja šo pasauli laimīgā un mierīgā prātā. Krokodili rullē!," – paziņojumu, kas ieturēts paša S. Ērvina stilā, izplatījis viņa draugs un producents Džons Steintons, vēsta AP. Mediju pārstāvji pagaidām kaunējušies ar savu izprašņāšanu uzmākties S. Ērvina atraitnei Terijai un viņa astoņus gadus vecajai meitai Binnijai Sjū vai nepilnus trīs gadus vecajam dēlam Robertam. Nav šaubu, ka S. Ērvins, kuru pašu vecāki (viņiem piederēja neliels reptiļu parks Kvīnslendas štatā Austrālijas ziemeļaustrumos) iemācīja dzīvot saskaņā ar dabu, dēlā redzēja sava ne īpaši izplatītā aroda mantinieku. Ne jau velti pēc tam, kad 2004. gadā pārlieku korektie bērnu tiesību aizstāvji pieprasīja tiesāt S. Ērvinu par to, ka viņš atļāvies publiski barot vairāk nekā četrus metrus garu krokodilu, otrā rokā turot nepilnu gadu veco bērnu, sacījis: "No šā notikuma es kaut ko esmu mācījies. Kad vēlreiz darīšu ko tādu, parūpēšos, lai tuvumā nebūtu fotokameru."

Jaunībā S. Ērvins nodarbojās ar krokodilu ķeršanu – pēc tam, kad par reptiļu klātbūtni bija sūdzējušies Austrālijas pilsētiņu iedzīvotāji. Notvertos dzīvniekus viņš ievietoja savu vecāku fermā, kas ar laiku kļuva par īstu zooloģisko dārzu. Kopš

1992. gada S. Ērvins veidoja dokumentālo filmu seriālu Krokodilu mednieks, kuru, pēc Reuters datiem, tā demonstrēšanas laikā noskatījušies ap 200 miljonu cilvēku. Pavisam izlaistas 46 šī seriāla sērijas, kā arī

20 sēriju dokumentālajai filmai Krokodilu mednieka dienagrāmatas.

Komentāri (187)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu