Mitsubishi veic pārrunas par elektroauto piegādi Suzuki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas autobūves kompānija "Mitsubishi Motors Corp." otrdien paziņoja, ka patlaban veic pārrunas, lai konkurentam "Suzuki Motor Corp." piegādātu elektriskos automobiļus.

""Mitsubishi" un "Suzuki" patlaban strādā pie [vienošanās] detaļām. Taču pašreizējie plāni paredz sākotnējās piegādes "Suzuki" sākt 2012.gada februārī," norādīja uzņēmums.

Abas kompānijas sadarbību par pilna apjoma piegādēm plāno izveidot līdz 2013.gada martam.

Ja uzņēmumiem izdosies panākt vienošanos, tad "Mitsubishi" piegādās "Suzuki" mazizmēra vieglos komerctransportlīdzekļus.

Kā ziņots, "Suzuki" šā gada septembrī nolēma pārtraukt partnerattiecības ar Vācijas autobūves kompāniju "Volkswagen", ņemot vērā abu pušu starpā radušās nesaskaņas.

"Volkswagen" 2009.gada decembrī iegādājās 19,9% "Suzuki" akciju, un tika uzskatīts, ka šis darījums radīs iespējas abām kompānijām gūt labumu no to zināšanām hibrīda un mazo automašīnu tehnoloģijās.

Japānas autoražotājam pieder aptuveni 1,5% "Volkswagen" akciju.

Taču 1,7 miljardus eiro (1,19 miljardus latu) vērtajā aliansē pakāpeniski radās nesaskaņas, "Suzuki" apgalvojot, ka tās autonomija tiek apdraudēta un "Volkswagen" pret to izturas kā pret savu struktūrvienību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu