Bērnu slimnīcas kukuļošanas lietā kriminālvajāšanai - 9 personas (51)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Māris Leja sācis kriminālvajāšanu pret deviņām Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas kukuļošanas lietā aizturētajām personām.

Kriminālvajāšanai arī slimnīcas amatpersonas

Kriminālvajāšana sākta pret Bērnu slimnīcas nu jau bijušo valdes locekli, iepirkumu komisijas vadītāju Arni Kramzaku, viņa kolēģi Bērnu slimnīcā - saimniecības direktoru Aivaru Lisenko, "Projektu vadības un attīstības biroja" valdes locekli Raiti Muižnieku un vēl sešām privātpersonām. Laikraksts "Diena" iepriekš rakstīja, ka kriminālvajāšana sākta arī pret Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta inspektoru Juri Šmitu, bet portāls "ir.lv" norādīja, ka bez jau minētajām personām vēl lietā ir aizturētas piecas privātpersonas - Georgijs Pimenovs, Sergejs Kravcovs, Juris Briedis, Rihards Jāgers un Mihails Kreitsars.

Krāpšana lielā apmērā

Kā informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks, pret Kramzaku apsūdzības celtas pēc Krimināllikuma (KL) 177.panta 3.daļas par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, kā arī pēc KL 320.panta 2.daļas caur 20.panta 2.daļu - par kukuļņemšanas organizēšanu.

Lisenko apsūdzēts pēc KL 177.panta 3.daļas un 320.panta 2.daļas.

Muižniekam apsūdzības celtas pēc KL 177.panta 3.daļas un 320.panta 2.daļas caur 20.panta 4.daļu - par kukuļņemšanas atbalstīšanu.

Maksimālais sods 13 gadi cietumā

KL 177.panta 3.daļā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 13 gadiem vai naudassods līdz 150 minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un nosakot policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Par KL 320.panta 2.daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu draud brīvības atņemšanas sods uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz trim gadiem vai bez tā.

Pārējām sešām personām apsūdzības celtas pēc dažādiem KL pantiem, informēja Vasks.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu