Valstij piederošie uzņēmumi nākamgad budžetā dividendēs iemaksās 80% no peļņas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kapitālsabiedrībām, kurās visas kapitāla daļas tieši vai pastarpināti pieder valstij, minimālā dividendēs izmaksājamā peļņas daļa 2015.gadā par 2014.gadu būs 80% no kapitālsabiedrības tīrās peļņas, šodien nolēma valdība.

Savukārt turpmākajos gados valstij piederošajiem uzņēmumiem valsts budžetā būs jāiemaksā 70% no peļņas.

Šis lēmums nozīmē mazākus valsts budžeta ieņēmumus, jo līdz šim valstij pilnībā piederošās kapitālsabiedrības budžetā iemaksāja 90% no tīrās peļņas, teikts valdībā izskatītajos dokumentos.

Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka, piemēram, energouzņēmums «Latvenergo» dividendēs valsts budžetā 2013.gadā samaksāja 41 miljonu eiro.

Savukārt valstij piederošais uzņēmums «Latvijas Dzelzceļš» dividendes valsts budžetā par pērno peļņu nemaksāja, jo valdība šovasar atļāva neieturēt dividendes no uzņēmuma 2013.gada peļņas, lai «Latvijas Dzelzceļš» tās varētu novirzīt publiskās dzelzceļa infrastruktūras investīciju projektiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu