Abdulmuslimovs: Latvijā nav čečenu mafijas (52)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijā neeksistē čečenu mafija. To šodien "Latvijas Avīzē" publicētajā intervijā uzsver uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs.

"Čečenu tautības cilvēki Krievijas Federācijā un daudzviet Eiropā cieš no aizspriedumu nastas, ko radījusi valsts mēroga propaganda Krievijā un plašsaziņas līdzekļos. Un tagad šādus stereotipus veicina arī Latvijas mediji," saka uzņēmējs.

"Varu apgalvot, ka čečenu mafija Latvijā neeksistē, bet ir Bislans ar sievu Rozu, pieciem bērniem, čečenu, latviešu, lietuviešu, krievu un citu nāciju draugiem, kas ir lojāli Latvijai," intervijā saka Abdulmuslimovs.

Viņš uzskata, ka pats bīstamākais, ka baumas par čečenu mafiju izplata kāda amatpersona. Viņš to nodēvēja par nacionālā naida kurināšanu.

Uzņēmējs skaidroja, ka nav finansējis nevienu politisko partiju un cenšas nodalīt biznesu no politikas. Viņaprāt, tā ir Latvijas nelaime - cilvēks iet biznesā, lai stutētu savas politiskās ambīcijas, vai iet politikā, lai glābtu biznesu. Viņš šo tradīciju grib pārtraukt.

Jau ziņots, ka iepriekš iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība") telekanālā LNT izteicās, ka esot neoficiālā informācija par aizdomīgajiem partijas finansēšanas avotiem, kas tiek pārbaudīta. Kā iespējamo aizdomīgo finansējuma avotu Mūrniece minēja čečenu kopienu Latvijā, vēlreiz uzsverot, ka tā ir nepārbaudīta informācija.

Drošības policija (DP) veicot pārbaudi nav saņēmusi apstiprinājumu, ka priekšvēlēšanu periodā partijai "Visu Latvijai" (VL) vai kādiem atsevišķiem tās biedriem finansiālo atbalstu varētu būt snieguši Latvijā dzīvojošo čečenu diasporas pārstāvji, kuri it kā saistīti ar noziedzīgo pasauli.

DP rīcībā nav dokumentālu pierādījumu par naudas nodošanu vai saņemšanu. Ir tikai aizdomas, ka dažiem partijas "Visu Latvijai" ziedotājiem nav bijuši legāli ieņēmumi ziedojumu veikšanai un ka šie ziedotāji saistīti ar čečeniem, arī pierādījumu neesot, šodien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu