Amerikāņi uzbūvējuši ātrāko Cadillac (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu kompānijas Spectre Performance būvētais bolīds ar Cadillac motoru kļuvis par ātrāko īpaši būvēto prototipu ar benzīna dzinēju uz planētas.

Uz izžuvuša sālsezera Jūtas štatā, ASV, braucamrīks, ko tā izstrādātāji dēvē par "visātrāko Cadillac uz planētas", attīstījis 330,9 jūdzes stundā lielu maksimālo ātrumu. Metriskajā sistēmā tas atbilst 529,4 kilometriem stundā.

Spectre SpeedLiner izstrāde kopumā ilgusi divus gadus. Tā virsbūve izgatavota ar rokām no alumīnija paneļiem, bet dzinēja telpā iebūvēts astoņu cilindru benzīna motors, kura jaudu Cad Performance speciālisti paaugstinājuši līdz aptuveni 2000 zirgspēkiem. Tādus rādītājus uzņēmumā izdevies iegūt, motora darba tilpumu izslīpējot līdz 8,8 litriem, uzstādot divas turbīnas, paaugstinātas izturības virzuļus, kā arī jaunu ieplūdes sistēmu un modificētu gāzu sadales mehānismu.

Pirmo braucienu SpeedLiner veica 10.oktobrī. Todien pilnīgi gludā 5 jūdzes garā ceļa posmā (8 kilometri), bolīds bija sasniedzis 459 kilometrus stundā, kad pilotam nācās braucienu pārtraukt, jo bija pārtraukusi darboties automātiskā ugunsdzēsības sistēma. Pēc tās salabošanas tika veikts otrs brauciens, kurā auto attīstīja 328 jūdzes jeb 524 kilometrus stundā. Pēdējā braucienā SpeedLiner attīstīja 340 jūdzes stundā, bet rekordu grāmatā tiks ierakstīts vidējais maksimālais ātrums - 330,9 jūdzes stundā.

Šobrīd ātrākais dīzeļauto attīstījis 560 km/h, angļu auto ar tvaika dzinēju pavisam nesen sasniedza 223,748 km/h, ūdeņraža auto rekords ir 321 km/h, bet no automobiļiem, kurus uz priekšu dzen vēja spēks, ātrākais attīstījis 202,9 km/h. Absolūtais ātruma rekords joprojām pieder bezspārnu lidmašīnai, ko dēvē par auto un kurai uzstādīts reaktīvais dzinējs, kas ļāvis sasniegt 1228 km/h un pārkāpt skaņas ātruma barjeru.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu