«Latvijas Gaisa satiksme» pasūtījusi Ziemassvētku pasākumu par 17 865 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Valsts kapitālsabiedrība «Latvijas Gaisa satiksme» šogad Ziemassvētku pasākumam tērēs 17 865 eiro; šo izdevumu lietderību varētu vērtēt Valsts kontrole.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka konkursā par pasākuma rīkošanu uzvarējis uzņēmums SIA «Raizer», apņemoties to izdarīt par 17 865 eiro.

Valsts kontrolē informēja, ka valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībām

normatīvajos aktos nav noteikts aizliegums par kapitālsabiedrības līdzekļiem organizēt kolektīvos pasākumus.

Tomēr tām ir saistošs Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas līdzekļu likuma 3.pantā noteiktais, ka rīcībai ar finanšu līdzekļiem un mantu ir jābūt lietderīgai, tas ir, tādai, lai mērķi sasniegtu ar mazāko finanšu līdzekļu un mantas izlietojumu. Esot arī jāievēro Komerclikumā noteiktais, ka kapitālsabiedrības valdes un padomes loceklim savi pienākumi jāpilda kā krietnam un rūpīgam saimniekam.

Patlaban Valsts kontrole veic revīziju par Satiksmes ministrijas 2014.gada pārskata sagatavošanas pareizību. Saistībā ar to revidenti arī izvērtēs iespēju pārbaudīt informāciju par Ziemassvētku pasākuma rīkošanu «Latvijas Gaisa satiksmē». Finanšu revīzijā atklātās neatbilstības tiks atspoguļotas revīzijas ziņojumā par Satiksmes ministrijas 2014.gada pārskata sagatavošanas pareizību.

Veicot finanšu revīzijas par ministriju un citu centrālo iestāžu 2013.gada pārskatu pareizību, revidenti pārbaudīja, vai iestādēs ir tērēti budžeta līdzekļi kolektīvajiem pasākumiem. Lai gan tiesību akti iestādēm neparedz kolektīvo pasākumu finansēšanu no valsts budžeta un nereglamentē kolektīvo pasākumu plānošanas un finansēšanas kārtību, valsts budžeta iestādes ir izmantojušas grāmatvedības uzskaiti reglamentējošo normatīvo aktu nepilnības un pieļāvušas kolektīvo pasākumu pazīmēm atbilstošu pasākumu finansēšanu no budžeta līdzekļiem.

Lai nodrošinātu vienotu pieeju valsts budžeta līdzekļu izlietošanā, tostarp novērstu izšķērdēšanas risku, Valsts kontrole Ministru kabinetam sniedza ieteikumu steidzami veikt precizējumus normatīvajos aktos, nosakot, kādi kolektīvie pasākumi ir pieļaujami, kā arī to izdevumu ierobežojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu