Taisām burbuļbumbas pašas! (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kas var būt labāks par siltu vannu, kurai pievienota burbuļbumba ar iemīļoto aromātu!... Ticiet, tā var kļūt par ikdienu, ja pamēģināsiet šīs burbuļbumbas izveidot mājās pašu spēkiem!

Nepieciešamie instrumenti: spiede (vai izturīgs trauciņš un rīks, ar ko saspiest sastāvdaļas); ēdamkarote; pudele ar kuru var izsmidzināt ūdeni; pārtikas plēve; gumijas cimdi; burbuļbumbas formiņa. Materiāli: 4 ēd.k. sodas, 2 ēd.k. citronskābes; 2 ēd.k. piena pulvera; 2 ēd.k. vannas "pērlīšu"; 1 ēd.k. vannas sāls, 2 ēd.k. olīveļļas, 20 pilieni piparmētru ētereļļas; 1 ēd.k. piparmētru tējas (nopērkama aptiekās).

Pagatavošana

- Pārklājiet galda virsmu ar pārtikas plēvi, sagatavojiet sastāvdaļas un uzvelciet gumijas cimdus. - Spiedē ieberiet sodu un citronskābi, to visu kārtīgi saspaidiet. Tad pievienojiet saldā krējuma pulveri un vēlreiz ar spēcīgām rokas kustībām visu saspaidiet.

- Pievienojiet eļļas: iesākumā 2 ēd.k. olīveļļas, pēc tam 20 pilienus piparmētru ēteriskās eļļas. To visu kārtīgi samaisiet, līdz iegūsiet viendabīgu masu. - Tālāk pievienojiet vannas sāli un pērlītes, kā arī piparmētru tējas maisījumu. Rūpīgi samaisiet masu.

- Pēdējo sastāvdaļu - ūdeni, kas ieliets smidzināšanai paredzētā pudelē, pievienojiet ļoti uzmanīgi, paralēli maisot masu. Kad masa kļuvusi vienmērīgi mitra – ūdens ir pietiekoši. Nepārcentieties, jo, tiklīdz masa sāk čirkstēt vai putot, ūdens jau ir mazliet par daudz. Masas gatavību var pārbaudīt arī ar roku: tai vajag salipt. - Sagatavojiet masai formu, to ieziežot ar olīveļļu. Forma var būt bērnu smilšu kūku cepamā formiņa vai trauks, kas domāts maza keksa cepšanai. Ievietojiet masu formā, maigi to virskārtā izlīdzinot. Burbuļbumbu var veidot arī, masu saripinot pikā vai izveidojot ar rokām konkrētu formiņu. Tālāk masai ir vairākas stundas jāžūst.

Lai izdodas, un patīkamu vannošanos!

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu