DP neatrod čečenu saistību ar "Visu Latvijai" (99)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Drošības policija (DP) veicot pārbaudi nav saņēmusi apstiprinājumu, ka priekšvēlēšanu periodā partijai "Visu Latvijai" (VL) vai kādiem atsevišķiem tās biedriem finansiālo atbalstu varētu būt snieguši Latvijā dzīvojošo čečenu diasporas pārstāvji, kuri it kā saistīti ar noziedzīgo pasauli.

DP rīcībā nav dokumentālu pierādījumu par naudas nodošanu vai saņemšanu. Ir tikai aizdomas, ka dažiem partijas "Visu Latvijai" ziedotājiem nav bijuši legāli ieņēmumi ziedojumu veikšanai un ka šie ziedotāji saistīti ar čečeniem, arī pierādījumu neesot, šodien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

DP uzzinājusi, ka Bislans Abdulmuslimovs saviem draugiem un paziņām esot plātījies ar lielisku pirkumu - partiju "Visu Latvijai". Viņš esot teicis, ka šogad izdarījis divas labas investīcijas - futbola klubā "Skonto" un partijā "Visu Latvijai". Tajā viņš ieguldījis vairāk kā 50 000 latu, tomēr, izsaukts uz DP, čečenu uzņēmējs naudas došanu noliedzis.

Līdz ar to DP secinājusi, ka pierādījumu par nelegālu čečenu finansējumu nav, bet ir atrasti četri citi "Visu Latvijai" ziedotāji, par kuriem Drošības policijai radušās šaubas. Viņuprāt, ziedotājiem nav bijis naudas, taču nav pazīmju, ka šie labvēļi būtu saistīti ar Abdulmuslimovu.

Jau ziņots, ka iepriekš iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība") telekanālā LNT izteicās, ka esot neoficiālā informācija par aizdomīgajiem partijas finansēšanas avotiem, kas tiek pārbaudīta, jo tā cirkulējusi ļoti aktīvi - "par to puse Rīgas runā".

Kā iespējamo aizdomīgo finansējuma avotu arī Mūrniece minēja Čečenu kopienu Latvijā, vēlreiz uzsverot, ka pagaidām tā ir nepārbaudīta informācija, "tās ir baumas, kuras var izrādīties speciāli izplatītas kādu mērķu dēļ".

Komentāri (99)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu