Stross-Kāns ar sievu vērsīsies tiesā par privātuma pārkāpumiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) bijušais izpilddirektors Dominiks Stross-Kāns un viņa sieva Anna Sinklēra grasās iesniegt oficiālu sūdzību tiesā par viņu privātās dzīves neaizskaramības pārkāpumiem, šādi reaģējot uz ziņām, ko par viņiem izplatījuši Francijas mediji, pirmdien apliecināja viņu advokāti.

Paziņojumā Anrī Leklerks un Frederiks Boljē kritizēja "rakstus, kuros redzama vispretīgākā vulgaritāte attiecībā uz Annu Sinklēru un Dominiku Strosu-Kānu".

Nav iespējams ar sabiedrības ieinteresētību attaisnot informācijas nopludināšanu, arī saistībā ar izmeklēšanu par prostitūcijas tīkla it kā pastāvējušo saistību ar Strosu-Kānu un nesaskaņām pāra attiecībās, skaidroja advokāti.

Kopš pāris atgriezies Parīzē no Ņujorkas, kur bijušais SVF vadītājs bija apsūdzēts viesnīcas istabenes izvarošanā, viņu gaitām vērīgi sekojuši franču un starptautiskie mediji.

Stross-Kāns piektdien pieprasīja, lai viņu nopratina tiesneši, kas izmeklē viņa it kā pastāvējušo saistību ar prostitūcijas tīklu Francijas ziemeļos. Franču ekonomists uzstāj, ka ir kļuvis par "mediju linča tiesas" upuri.

"Nedz tiesiskās, nedz mediju vajadzības nav attaisnojums, lai necienītu tiesiskās izmeklēšanas konfidencialitāti, nevainības prezumpciju un dažādos privātās dzīves aspektus," pirmdien skaidroja advokāti.

Viņi apsūdzēja medijus, ka tie "fantazē par Annas Sinklēras un Dominika Strosa-Kāna nodomiem un domu gājienu, aizsedzoties ar hipotētiskiem trešo pušu paziņojumiem, kas drosmīgi slēpjas aiz anonimitātes aizsega," norādīja advokāti.

"Anna Sinklēra un Dominiks Stross-Kāns mums ir devuši noteiktas instrukcijas vērsties tiesā par šiem pārkāpumiem," apliecināja advokāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu