"Maserati Quattroporte" Holivudā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Producents Džerijs Veintraubs izvēlējies "Maserati" modeļu gammas flagmani "Quattroporte" dalībai savā jaunākajā filmā "Oušena velna ducis" (Ocean’s Thirteen).

Protams, kinofilmas īstās zvaigznes ir aktieri Džordžs Klūnijs, Breds Pits, Mets Deimons, Als Pačīno un citi, taču kopā ar viņiem atsevišķās epizodēs tikpat spoži mirdz arī Bronzo Montecarlo krāsas "Maserati Quattroporte", kas pieder pašam producentam. Šāds paņēmiens (jaunas automašīnas parādīšanās kinofilmā, ko reklāmas biznesā dēvē par product placement) ļauj palielināt markas popularitāti un atpazīstamību plašas publikas vidū, kā arī vieglāk nodot skatītājiem filmas vēstījumu. Piemēram, 80. gadu "Maserati Quattroporte III" epizodiski "spēlēja" filmās "K9" un "Rokijs", kā arī seriālā "Miami Vice".

"Oušena velna ducis", kas nesen parādījās uz ekrāniem, ir turpinājums iepriekšējām spriedzes filmām "Oušena banda" (Ocean’s Eleven) un "Oušena ducis" (Ocean’s Twelve), kas izpelnījās lielu atzinību skatītāju vidū.

Visas triloģijas režisors ir Stīvens Soderbergs, galvenajā lomā – Džordžs Klūnijs.

Kā atzīst filmas producents Džerijs Veintraubs, "tas, kas mani visvairāk interesē automašīnās un liek tajās iemīlēties, ir izskats, māksla, skulptūra. Ja automašīna izskatās tā, it kā kāds dižens mākslinieks būtu to veidojis, tad es iemīlos tajā – gluži kā manā "Maserati Quattroporte", ko es tiešām mīlu."

"Maserati Quattroporte" ir divas versijas: "Quattroporte DuoSelect" ar pusautomātisko elektrohidraulisko ātrumkārbu un "Quattroporte Automatic" ar klasisko automātisko pārnesumu kārbu. Savukārt katram no tiem bez bāzes varianta vēl eksistē divas modifikācijas, kas atšķiras ar gaitas īpašībām, riteņu piekari, eksterjera un interjera dizainu un aprīkojumu: "Executive GT" un "Sport GT", taču jebkurā gadījumā auto tiek aprīkots ar "Maserati" markas 4,2 litru V8 dzinēju, kura lietderīgās jaudas attiecība ir 95,2 ZS uz litru. Maksimālā jauda ir 400 ZS, maksimālais griezes moments ar "DuoSelect" transmisiju – 451 Nm, ar automātisko ātrumkārbu – 460 Nm. DOHC konfigurācijas motoram ir maināmas ieplūdes fāzes, savukārt akseleratora komandas tiek nodotas elektroniski pa vadiem pēc drive-by-wire tehnoloģijas.

Latvijā "Maserati Quattroporte" maksā, sākot no 95 300 eiro, neskaitot PVN.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu