Atsavinās nekustamo īpašumu Dienvidu tilta maģistrāles būvniecībai (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru kabinets otrdien, 22.septembrī, ir lēmis atsavināt nekustamo īpašumu Rīgā, Lubānas ielā 67, Dienvidu tilta pār Daugavu otrās kārtas būvniecībai.

Dienvidu tilta pār Daugavu 1.kārtas būvniecība tika uzsākta 2004.gadā novembrī. 2008.gada 19.jūnijā Rīgas pilsētas būvvaldē tika akceptēts Dienvidu tilta būvprojekts, kas paredz Lubānas ielas vietējās joslas un vairāklīmeņu ceļa mezgla esošā Slavu rotācijas apļa vietā izbūvi.

Lai īstenotu tilta būvniecību, nepieciešams veidot rampas un estakādes, kā rezultātā jāpaplašina esošā brauktuve Lubānas ielas sarkano līniju robežās aptuveni par metru. Līdz ar to plānota Lubānas ielas novietojuma maiņa, to paplašinot un sarkano līniju robežās izveidojot gājēju ietvi, TVNET informēja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja vietniece Ilze Dišlere.

Rīgas pilsētas pašvaldība piedāvājusi nekustamā īpašuma īpašniekam noslēgt vienošanos par nekustamā īpašuma atsavināšanu. Sarunu gaitā Rīgas domei neesot bijis iespējams vienoties ar īpašnieku par īpašuma atsavināšanu, tādēļ nekustamā īpašuma atsavināšana iespējama tikai pieņemot likumu.

Atsavinot nekustamo īpašumu tiks realizēta Dienvidu tilta pār Daugavu otrās kārtas būvniecība no Krasta ielas līdz Austrumu maģistrālei.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu