Bezpirkstiņu cimdi vienā vakarā! (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Nule aizsākuši TVNET ideju konkursu "Stila lieta pašu rokām!", jau esam saņēmuši pirmos konkursa pieteikumus. Kā jau solījām, tās rokdarbnieces vai rotiņu taisītājas, kuras vēlēsies, varēs savas idejas publicēt arī mūsu rubrikā "Stils"! Šoreiz ar savu ideju - bezpirkstiņu cimdiņiem, kurus varot uzadīt vienā vakarā, ar mums padalījās Diāna.

Šādus bezpirkstu cimdiņus varot uzadīt vienā vakarā, dekorēšanai gan jāatvēl cits vakars.

Ziemā parasti velku šos pāri plānākiem pirkstaiņiem, tādējādi ir gana silti un arīdzan var visu vajadzīgo saķert un sataustīt.

Adīts ir ar 7 numura adatām, un, tā kā man tās bija tikai divas, tad adīju taisno gabalu, kuru pēcāk satamborēju kopā no kreisās puses. Sākumā uzmet 31 valdziņu [vidēji smalkas rokas], tad ada sviķelī 2 labiski, 2 kreiliski, apmēram kādas 22 rindas.

Pārejot tikai uz labiskajiem valdziņiem, divās vietās saadīju kopā valdziņus, galu galā tālāk adīju tikai ar 27 valdziņiem. Visu laiku mērīju tā, lai būtu ērti lietošanai, tālāk rindiņas neskaitīju. Īkšķi izada kā pogcaurumu un tad atsevišķi pietamborē klāt.

Rotājumam ņēmu lentīti, uz kuras savēru pērlītes, tad ar tamboradatu izvelk cauri valdziņiem krusteniski un pēcāk tās vietas nostiprina piešujot.

Piedalies arī tu!

TVNET sadarbībā ar dziju un sirsnīgu darinājumu salonu "HOBBYWOOL" (Vecrīga, Pils iela 6/www.uzadi.lv) un grāmatu apgādu ZVAIGZNE ABC rīko ideju konkursu “Stila lietas pašu rokām!”. Rokdarbi ir atkal modē, uzsver modes mākslinieki, tāpēc šis fotokonkurss var tapt par īstu modes stila lietu krātuvi, kur smelties idejas.

Turklāt, ja esi idejas autore, vari tikt pie patiesi noderīgām balvām no veikaliņa "HOBBYWOOL" vai padomu grāmatas rokdarbu pasaulē no apgāda "Zvaigzne ABC"!

Tiks vērtēti ne vien sieviešu, vīriešu un bērnu apģērbi (džemperi, kleitas, korsetes, vestes, svārki, topi, vestes utt.), bet arī aksesuāri (cepures, cimdi, zeķes, somiņas, rotaslietas utt.) un mājlietas (sedziņas, galdauti, glezniņas, spilveni utt.). Lieliski, ja mūs pārsteigsi arī ar mājdzīvnieku apģērbu vai rotaļlietu idejām. Jo oriģinālāk, jo labāk!

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu