MiTo jaunā izpildījumā (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Alfa Romeo pirmais mazās klases automobilis MiTo tagad būs pieejams arī spēcīgākā izpildījumā.

Līdz šim Alfa Romeo MiTo jaudīgākais modelis bija ar 155 zirgspēku 1,4 litru turbo motoru, taču Frankfurtes auto izstādē itāļi prezentēs MiTo īpašo versiju Quadrifoglio Verde. Latviski tas nozīmē "četru lapu āboliņš", un pēc Alfa Romeo teiktā, līdz ar to apritē atgriežas simbols, kurš rotājis sportiskākos markas modeļus. Vienīgā atšķirība - ja kādreiz četru lapu āboliņš bija redzams uz sacīkšu mašīnām un simbolizēja tikai spēku un ātrumu, tad tagad tas apliecinot arī markas videi draudzīgās īpašības.

Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde ir zem pārsega ir iebūvēts jaunākās paaudzes 1,4 litru MultiAir turbodzinējs ar 170 zirgspēkiem un 230 ņūtonmetriem. Itāļi apgalvo, ka tādējādi panākta teicama jaudas un svara attiecība - 6,7 kilogrami uz zirgspēku -, kas par 10 procentiem apsteidz 155 zirgspēkus spēcīgā modeļa rādītāju, turklāt konkrētais motors attīsta markas vēsturē augstāko īpatnējo jaudu - 124 ZS/l.

Rezultātā MiTo Quadrifoglio Verde spēj 100 km/h attīstīt 7,5 sekundēs un sasniedz 219 km/h maksimālo ātrumu. Pateicoties sērijveidā uzstādītajai Start&Stop sistēmai, vidējais degvielas patēriņš ir 6 l/100 km, bet CO2 izmeši - 139 g/km.

Vizuāli Quadrifoglio Verde no standarta modeļa atšķiras ar 17 collu riteņu diskiem, kam uzautas 215/45 izmēra riepas, tumšiem spoguļu korpusiem, tonētiem lukturu blokiem un pilnīgi melnu salonu ar kontrastējoši baltu instrumentu paneli. Papildus tam MiTo Quadrifoglio Verde ir elektroniski regulējami amortizatori, kas braukšanas laikā asistē Alfa DNA sistēmai un novērš nevēlamas virsbūves svārstības.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu