Kleckins var pamest NRTP priekšsēdētāja amatu (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) priekšsēdētājs Ābrams Kleckins sola pamest amatu, ja sabiedrisko mediju tālākai pastāvēšanai netiks piešķirts atbilstošs finansējums, ziņo "TV3 Ziņas".

Kleckins norādījis, ka šobrīd mediji ir smagā finansiālā stāvoklī un ar piešķirto finansējumu kvalitatīvi strādāt neesot iespējams.

Par iespējamu demisiju paziņojis arī Latvijas Radio (LR) ģenerāldirektors Dzintris Kolāts.

Jau ziņots, ka sabiedrisko mediju pastāvēšanai nepieciešamā valsts dotācija 2010.gadam ir aptuveni 12 miljoni latu. Plānotais samazinājums paredz, ka LR un Latvijas Televīzija (LTV) nākamgad varētu saņemt tikai 6,8 miljonus latu, kas, salīdzinot ar 2009.gada kopējo bāzi 13,2 miljoniem latu, ir samazinājums par 50%. Tādā gadījumā sabiedriskie mediji izdzīvot nespēj, norāda NRTP, LR un LTV vadība.

Tāpat ziņots, ka NRTP, LTV un LR vēlas tikties ar premjeru Valdi Dombrovski (JL), kā arī runāt ar Saeimā pārstāvētajām partijām, jo vēloties saņemt skaidras atbildes par LTV un LR apvienošanu tieši no valsts atbildīgajām amatpersonām, nevis ar preses starpniecību.

LR ģenerāldirektors Dzintris Kolāts norāda, ka izveidojusies situācija liek secināt, ka naudu varētu atrast tad, ja tiktu atlaista visu sabiedrisko mediju vadība, bet LR un LTV tiktu ātri apvienoti. Spēles noteikumi šobrīd nav skaidri, turklāt tik tiešs mēģinājums ietekmēt sabiedrisko mediju darbu līdz šim vēl nebija pieredzēts.

LTV ģenerāldirektors Edgars Kots savukārt sacīja, ka NRTP pēdējos mēnešos ir izdarījusi milzīgu darbu, lai rastu risinājumus sabiedrisko mediju problēmām. Aizstāvot sabiedriskos medijus, NRTP, iespējams, ir aizkaitinājusi budžeta veidotājus.

NRTP kopīgi ar sabiedriskajiem medijiem ir ierosinājusi virkni iniciatīvu, taču arī šie risinājumi netiek ņemti vērā. LTV ar NRTP pat pārrunājusi scenāriju, ka LTV nāktos turpināt darbu kā "kara laika televīzijai", kas ļautu turpināt raidīt ar pārvietojamām iekārtām, bet Ziņu nodaļu iekārtot NRTP telpās.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu