Pakistānas Pendžabas provincē izsludinātas trīs dienu sēras par Lahoras sprādziena upuriem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pakistānas Pendžabas provincē izsludinātas trīs dienu sēras, pieminot svētdien Lahoras pilsētā notikušā sprādziena upurus, kuru skaits pieaudzis līdz 72.

Lielākā daļa bojāgājušo ir sievietes un bērni. Aptuveni 340 cilvēki sprādzienā ievainoti, daudzi no viņiem ir kritiskā stāvoklī. Slimnīcas pilsētā ir pārpildītas, cietušie izvietoti gaiteņos uz grīdas, valdības amatpersonas tviterī aicina cilvēkus ziedot asinis.

Ar Pakistānas «Taleban» saistītais radikālais grupējums «Jamaat ul Ahrar», kas uzņēmies atbildību par terorista pašnāvnieka sarīkoto eksploziju, paziņojis, ka tā mērķis bijis nogalināt kristiešus.

Kā ziņu aģentūrai AFP pa tālruni sacījis grupējuma pārstāvis Ehansulla Ehsans, plānots šādus uzbrukumus turpināt, vēršoties pret skolām un koledžām, kā arī pret «valdības un armijas interesēm».

Eksplozija svētdien notika parkā «Ikbala dārzs» (Gulshan-e-Iqbal), kas ir nosaukts dzejnieka Muhammada Ikbala vārdā. Sprādziens nogranda pie bērnu atrakcijām. Parkā tobrīd bija pulcējušās daudzas kristiešu ģimenes, kas svinēja Lieldienas.

«Jamaat ul Ahrar» iepriekš uzņēmies atbildību par vairākiem sprādzieniem, paziņojot, ka tie sarīkoti, lai atriebtos par to, ka februārī izpildīts nāvessods pakarot bijušā Pendžabas provinces gubernatora Salmana Tasīra slepkavam Mumtazam Kadri. 2011.gadā Kadri, kurš bija Tasīra miesassargs, nošāva toreizējo gubernatoru, jo viņš bija paudis atbalstu kristietei Asijai Bibi, kurai 2010.gadā tika piespriests nāvessods pakarot par musulmaņu pravieša Muhameda zaimošanu. Nāvessods Bibi, kura savu vainu noliedz, vēl nav izpildīts, jo to vēl nav apstiprinājusi valsts augstākā tiesa.

Lahora ir Pendžabas provinces galvaspilsēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu