Saūda Arābijas prinča seksa un slepkavības skandāls (26)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Lielbritānijas un visas pasaules uzmanības lokā pēdējās nedēļās bija slepkavības prāva, kurā iesaistīts Saūda Arābijas princis. Karaliskās ģimenes pārstāvis nupat notiesāts par sava kalpotāja slepkavību, taču tikpat lielu interesi izraisījis arī fakts, ka kalpotājs, iespējams, bija prinča mīļākais, ziņo BBC.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Saūda Arābijas princis Abdulazis bin Nasirs šajās dienās atzīts par vainīgu sava kalpotāja nogalināšanā. Pie smalkās dzīves pieradušajam vīrietim tagad ilgi gadi būs jāpavada Anglijas cietumā, pirms viņš tiks deportēts uz Saūda Arābiju.

Homoseksualitāte - "nāves grēks"

Visu prāvas laiku princis centās slēpt savas iespējamās attiecības ar nogalināto kalpotāju un noliedza faktu, ka ir homoseksuāls. Taču, tā kā tiesa gribēja noskaidrot visus notikušās slepkavības apstākļus, lietā atkal un atkal uzpeldēja jautājums par abu vīriešu attiecībām. Saūda Arābijā homoseksuālisms ir viens no "nāves grēkiem"  šariata likumos. Eksperti norāda: ja princis atzītos, ka ir homoseksuāls, viņam Saūda Arābijā varētu draudēt nāvessods. Eksperti gan norāda, ka princim kā karaliskās ģimenes pārstāvim šāds sods, visdrīzāk, ietu secen. Tāpat likuma pārzinātāji norāda, ka princis pēc soda izciešanas varētu lūgt patvērumu Lielbritānijā, pamatojot, ka dzimtenē viņa dzīvība būtu briesmās.

Prinča kalpotājs Bandars Abdulazis tika atrasts piekauts un nožņaugts līdz nāvei kādā smalkas Londonas viesnīcas numuriņā. Policijas uzmanību piesaistīja liftā uzņemts video, kurā redzams, ka princis savu kalpu iekausta. Šie un citi pierādījumi lika secināt, ka kalpotājs Bandars regulāri ticis pakļauts vardarbībai no prinča puses. 34 gadus vecais princis sākotnēji atzina, ka tiešām uzbrucis kalpotājam, taču noliedza faktu, ka viņu nogalinājis.

Kopā ar kalpotāju ceļoja, atpūtās, iepirkās

Tiesu medicīnas eksperti tikmēr uz mirušā ķermeņa atrada kodienu rētas. Pētot notikušo, izmeklētāji  secināja, ka abus vīriešus, iespējams, saistīja mīlas dēka. Šādas liecības deva arī viesnīcas personāls. Princis, ceļojot pa pasauli, kalpotāju Bandaru vienmēr ņēmis līdzi, abi dzīvojuši smalkās viesnīcās, kopīgi devušies pusdienot, izklaidēties uz klubiem un iepirkties. Par abu attiecību iespējamo seksuālo raksturu liecināja arī fotouzņēmumi prinča mobilajā telefonā.

Kritis negodā karaliskajā ģimenē

Saūda Arābijas karaliskā ģimene ir ārkārtīgi liela. Par prinčiem sevi var dēvēt simtiem vīriešu no karaliskās ģimenes. Ārzemju prese ziņo, ka viņiem ik gadu no karaliskās ģimenes budžeta tiekot izmaksāta aptuveni 200 000 ASV dolāru liela "stipendija", savukārt daļa karalisko personu tiek dēvētas par "apbrīnojami turīgām". Karaliskā ģimene jau paudusi sašutumu par Londonā notikušo, tiek ziņots, ka tiks sasaukta "ģimenes padome", kura lems par negodā kritušā prinča iespējamo atstumšanu no ģimenes un materiālā atbalsta atņemšanu. 

Princim piespriests mūža ieslodzījums, kas nozīmē, ka cietumā viņam būs jāpavada vismaz 20 gadi.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu