Aktīvi apmeklēti Muzeju nakts pasākumi (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iedzīvotāju milzīgu interesi visā Latvijā piesaistīja arī ikgadējie Muzeju nakts pasākumi. Cilvēki pagājušajā naktī aktīvi apmeklēja Rīgā esošos muzejus, pie ieejām veidojot burzmu un rindas.

Pirmo reizi Muzeju naktī piedalījās ar muzeju ikdienu nesaistītais Nacionālais teātris, taču interesē par aktieru piedāvātajām sajūtām teātra ēku ieskauj milzīgas cilvēku rindas.

Gunta Virkava, Nacionālā teātra aktrise: "Emociju teātris, sajūtu teātris - tas arī ir muzejs."

Velga Liepa, Muzeju nakts apmeklētāja: "Visu nevar apskatīt, jo cilvēku pūļi ir pārāk lieli, bet ir iespaidīgi."

Muzeju nakts šogad galvenokārt Latvijā aizvadīta Vācijas kultūras mēneša zīmē. Spilgti to parāda Kara muzejs ar komandantūru un friču balli.

Ārzemju mākslas muzeja pagraba velvēs sākotnēji domātie danči vācu šlāgermūzikas pavadībā līdz ar alus un vācu desiņu izbeigšanos pārtop par vietējo letiņu zaļumballi.

Cilvēki uzsver – ir interesanti, ka muzeju naktī muzeji iziet ielās. Piemēram, Kino muzejs vācu filmas rādīja apkārtējo māju logos.

Gunta Vāvere, Muzeju nakts apmeklētāja: "Ir ļoti labi, ka tāds pasākums, jo cilvēki ikdienā ļoti reti iet uz muzejiem šobrīd."

Un tas arī ir šīs muzeju nakts mērķis vācu valodā ietvertajā devīzē: "Nāc rīt atkal!"

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu