Jaunais "Lattelecom" izpilddirektors pazīst Šķēli (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunais sakaru operatora "Lattelecom" izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis pazīst Tautas partijas dibinātāju, ietekmīgo uzņēmēju Andri Šķēli, tomēr ar to viņu attiecības apraujas.

"Es viņu pazīstu, un ar to arī šīs attiecības apraujas. Manā amatpersonas deklarācijā nekādas biznesa saistības ar Šķēli jūs neatradīsiet," intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" apgalvo Gulbis.

Skaidrojot pievienošanos "Lattelecom", Gulbis norāda, ka tam bija vairāki iemesli.

"Pirmkārt, es jau zināmu laiku biju nostrādājis pārtikas pārstrādes industrijā - vairāk nekā desmit gadus. Otrkārt, es vairāk nekā trīs gadus biju pavadījis ārpus Latvijas, darbs bija saistīts ar milzīgu ceļošanas apjomu un daudzie maršruti kļuva par smagu. Arī ģimene vēlējās padzīvot Latvijā," uzsver uzņēmējs.

Kā ziņots, 8.maijā par "Lattelecom" jauno izpilddirektoru un valdes priekšsēdētāju tika apstiprināts uzņēmuma finanšu direktors Gulbis.

"Lattelecom" padomes Latvijas puse Gulbi apstiprināja 7.maijā, bet 8.maijā atbalstu Gulbja iecelšanai "Lattelecom" vadītāja amatā devusi arī Zviedrijas puse.

Gulbis dzimis 1969.gada 9.jūnijā. Viņš ir beidzis Rīgas 73.vidusskolu. 1994.gadā absolvējis Rīgas Tehnisko universitāti un ieguvis inženiera diplomu. 1996.gadā ieguvis Anglijas zvērināta grāmatveža sertifikātu.

Profesionālo karjeru sācis 1994.gadā, kad strādājis AS "Baltijas Tranzītu banka" par vecāko ekonomistu. No 1994. līdz 1997.gadam strādājis "Coopers & Lybrand", un 1997.gadā bijis šī uzņēmuma revīzijas vadītājs Rīgā.

1997.gadā Gulbis kļuvis par Šķēles tā laika uzņēmuma AS "Ave Lat grupa" finanšu direktora vietnieku un valdes locekli. 1998.gadā Gulbis ievēlēts AS "Latvijas balzams" padomē, 1999.gadā tika iecelts par "Latvijas balzama" valdes locekli un finanšu direktoru, bet 2001.gadā arī par uzņēmuma ģenerāldirektoru un valdes priekšsēdētāju.

2003.gadā bijis "S.P.I." grupas valdes priekšsēdētājs un prezidents Kiprā, līdz 2004.gadā atkal ticis ievēlēts "Latvijas balzama" padomē.

"Lattelecom" Gulbis darbojas kopš 2007.gada, kad kļuva par uzņēmuma finanšu direktoru un valdes locekli.

Pēc iepriekšējā "Lattelecom" vadītāja Nila Melngaiļa aiziešanas Gulbis pildīja arī valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu