Par zvērīgo slepkavību Dārziņos aizturēts agrāk tiesāts narkomāns (51)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizdomās par 9.maijā Rīgā, Dārziņos, izdarīto zvērīgo slepkavību policija aizturējusi 1987.gadā dzimušu vīrieti, kas jau agrāk ir divas reizes bijis tiesāts. Aizturētais ir narkomāns.

Valsts policijas Rīgas reģionālās pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava informēja, ka šodien ap plkst.14 policijas darbinieki aizturēja un ievietoja īslaicīgās aizturēšanas nodaļā 21 gadu vecu vīrieti.

Tuvākajās dienās policija lems par drošības līdzekļa piemērošanu šim vīrietim.

Jau ziņojām, ka Rīgā, Dārziņos, kādā dārza mājiņā 9.maijā tika atrasts vīrieša līķis ar neraksturīgiem miesas bojājumiem. Policija noskaidrojusi, ka nogalinātais bijis agrāk tiesāts 1951.gadā dzimis vīrietis.

Kā sacīja Pildava, 9.maijā aizdomās par līdzdalību nežēlīgā slepkavībā policijas darbinieki aizturēja nogalinātā dzīvesbiedri. Izmeklēšanas laikā policijas darbinieki noskaidroja, ka aizturētā ir slepkavības lieciniece, taču, lai slepkava viņu nenogalinātu, sievieti paturēja policijas uzraudzībā.

Pēc slepkavas aizturēšanas liecinieci atbrīvoja.

Pēc Pildavas teiktā, par šo slepkavību uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117.panta 4.daļas par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta ar sevišķu cietsirdību.

Krimināllikumā par šādu nodarījumu paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija par aizdomās turamām personām un slepkavības motīviem netiek sniegta.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, slepkavība notikusi Dārziņos, netālu no bijušā lidlauka skrejceļa, kādā dārza būdiņā. Slepkavas vīrietim, iespējams, ar zāģi nozāģējuši galvu, kuru iemetuši ugunskurā. Turklāt mirušajam uzšķērsts vēders, bet iekšējie orgāni izmētāti pa dārza mājiņu.

Kā vakar ziņoja Latvijas Neatkarīgā televīzija, tās rīcībā ir informācija, ka saistībā ar šo slepkavību aizturēta kāda sieviete. Iespējamais slepkavības iemelsts varētu būt greizsirdība.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu