Kultūras nozarei prasīto 34 miljonu vietā nākamgad plānots piešķirt 5,4 miljonus eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašlaik esošajā budžeta projektā kultūras nozarei prasīto 34 miljonu vietā plānots piešķirt 5,4 miljonus eiro jeb 16%, sacīja kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība).

Līdz ar to

valsts finansējums kultūras nozarei 2015.gadā pieaugs par nedaudz vairāk kā 4%.

Neskatoties uz to, ka Kultūras ministrijai (KM) nākamā gada budžetā paredzēts piešķirt tikai nelielu daļu no prasītā, prioritāte KM budžeta izlietojumā būs cilvēku kapitāls, viņu drošumspēja un konkurētspēja, norādīja Melbārde.

Uz jautājumu, vai piešķirtais nelielais finansējums nenāks par sliktu nozarei, Melbārde atbildēja, ka finansējuma nepietiekamība kultūrai jau sen ir vispārzināms fakts. «Esam noteikuši prioritātes un pēc tām arī darbojamies,» viņa piebilda.

Lielākās investīcijas saistītas ar nepieciešamību uzlabot materiāltehnisko bāzi un risināt infrastruktūras problēmas,

norādīja kultūras ministre.

«Prioritātes kultūrā ir arī Latvijas simtgades svinības, Raiņa un Aspazijas gads, kā arī lietas, kas ir saistītas ar renovācijā esošo iestāžu atvēršanu, piemēram, Nacionālais mākslas muzejs nākamgad tiek vērts vaļā, un tam ir nepieciešami līdzekļi,» paskaidroja Melbārde.

«Viena no sāpīgākajām lietām ir kultūras infrastruktūra, jo to turpina grauzt laika zobs, piemēram, izstāžu zāles «Arsenāls» ēka,» sacīja ministre.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu