Aptauja: 64% iedzīvotāju Lieldienu mielastam plāno tērēt līdz € 40

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielāka daļa jeb 64% Latvijas iedzīvotāju Lieldienu svētku mielastam šogad plāno tērēt 11-40 eiro, liecina mazumtirgotāja «Maxima Latvija» klientu aptauja.

Vienlaikus 22% aptaujāto minēja, ka Lieldienu svētku mielastam iecerējuši tērēt 41-70 eiro, bet 6% - vairāk nekā 71 eiro. Savukārt 8% respondenti svētku mielastam plāno tērēt līdz desmit eiro.

Tāpat aptaujas dati liecina, ka vairāk nekā divas trešdaļas jeb 68% Latvijas iedzīvotāji ir pārliecināti, ka Lieldienās apēdīs trīs līdz sešas olas, bet vēl 11% - septiņas un vairāk olu. Savukārt viena piektdaļa jeb 20% respondentu svētkos plāno apēst vienu līdz divas olas, bet tikai 1% iedzīvotāju svētkos neplāno ēst olas.

Aptaujā 92% respondentu olas atzinuši par galveno pārtikas produktu Lieldienās. Savukārt otrajā vietā respondenti ierindo svaigus dārzeņus un augļus, kam seko maizes un konditorejas izstrādājumi, kā arī svaiga gaļa.

Lielākā daļa iedzīvotāju Lieldienas plāno pavadīt kopā ar ģimeni, apmeklējot dažādus Lieldienu pasākumus vai dievkalpojumu baznīcā. kā Kā galveno Lieldienu tradīciju 95% Latvijas iedzīvotāju minēja olu krāsošanu ģimenes lokā. Tāpat starp populārākajām svētku tradīcijām respondenti norādīja olu kaujas, šūpošanos, kā arī kopīgas ģimenes brokastis.

Uz jautājumu ar kuru sabiedrībā pazīstamu cilvēku aptaujas dalībnieki vēlētos sacensties olu kaujās, 15% respondentu uz olu dueli vēlētos izaicināt Latvijas prezidentu Raimondu Vējoni, 14% - TV un radio raidījumu vadītāju Baibu Sipenieci-Gavari. Toties 10% respondentu kā pretinieku olu kaujās gribētu redzēt Rīgas mēru Nilu Ušakovu.

Aptauja par Lieldienām bija izvietota «Maxima Latvija» mājaslapā laika posmā no 16.marta līdz 22.martam, un tajā kopumā piedalījās 1457 respondenti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu