Izklaide: golfs – šahs... zālienā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinām jūs informēt par sportošanas iespējām Latvijā. Šoreiz, strauji tuvojoties vasaras sezonai, aplūkosim golfu. Pasaulē šī spēle apvieno 100 miljonus piekritēju, Latvijā 15 000, no kuriem apmēram 1000 ir bērni un jaunieši.

Jauns sporta veids

Lai gan pirmās ziņas par golfu Latvijā datējamas ar 1930. gadu, pilnvērtīga darbošanās notiek kopš 20. gs. 90. gadiem. Atšķirībā no daudzām citām sporta spēlēm padomijas gados šī džentl­meņu spēle pie mums netika attīstīta. Zīmīgākie Latvijas golfa gadu skaitļi ir 1989., jo tad tika nodibināta Latvijas Golfa federācija, un 2003. – Rīgas Golfa skola (RGS).

Šobrīd Latvijā darbojas trīs visām augstākajām prasībām atbilstoši golfa klubi. Tie ir: "Viesturi" Mārupes, "Saliena" Babītes pagastā un "Ozo Golf Club" Aplokciemā.

Labākā – Rīgas skola

Jau vairākus gadus darbojas RGS, kurā trenējas bērni vecumā no 6 līdz 14 gadiem. Divas reizes nedēļā viņi apgūst spēles noteikumus un etiķeti. Tajos ietilpst atbilstoša ģērbšanās, uzvedība laukumā un spēlētprasmes. Nokārtojot eksāmenu, jaunie censoņi saņem atļauju spēlēt uz īsta golfa laukuma. Bērniem uz "Ozo Golf Club" bāzes radītas iespējas apgūt spēli profesionālu treneru vadībā, kā arī trenēties brīvdabas laukumā no aprīļa līdz oktobra beigām. Tradicionāli katru gadu jūnija pirmajā nedēļā tiek rīkotas atklātās golfa dienas. Tad uz Aplokciemā esošo laukumu tiek aicināti bērni un jaunieši ne tikai no Rīgas vien. Gadījumā, ja viņiem šī spēle iet pie sirds, viņi laipni lūgti uzsākt nodarbības RGS.

***

Rīgas Golfa skola

Mērķis: popularizēt golfa spēli, apgūt spēles iemaņas.

Iespējas: līdzdalība nodarbībās un sacensībās visa gada garumā, vasarās nometnes, skolas audzēkņiem treniņi telpās arī ziemā.

Nodarbību sākums: no 6 līdz 14 gadiem.

Izdevumi: RGS audzēkņi "Ozo Golf Club" laukumu un treniņu laukumu izmanto bez maksas.

Adrese: Rīgā, Mīlgrāvja ielā 16, e–pasts: info@golfaskola.lv

Saliena "Golf Club"

Mērķis: popularizēt golfu, apgūt spēles pamatus un līdzdalība sacensībās.

Iespējas: nodarbības no 6 līdz 18 gadu vecumam no jūlija līdz augustam trešdienās un piektdienās no pulksten 11.00 līdz 13.00.

Izdevumi: nodarbības maksa Ls 1 (cenā iekļautas: bumbas, nūjas, skolotājs). Pēc nodarbības spēle 9 bedrīšu "Dārzu laukumā" bez maksas. Ārpus treniņu nodarbībām bērniem līdz 18 gadiem inventārs ar 50% atlaidi.

Adrese: Rīgas rajona Babītes pagastā, Egļuciemā, e–pasts:office@saliena.lv.

Denderi

Mērķis: iespēja nodarboties ar golfu.

Iespējas: nodarbības visu vecumu interesentiem. Maksa par spēli Ls 10. Kluba biedri spēlē jebkurā laikā. Darba laiks nav noteikts.

Adrese: Valmieras rajona Vaidavas pagastā.

Golfa klubs "Meistars"

Mērķis: iespēja nodarboties ar golfu.

Iespējas: iestāšanās nauda bērniem līdz 10 gadiem – par velti, jauniešiem no 11 līdz 18 gadiem – Ls 75 gadā. Kluba biedriem laukuma apmeklējumu skaits nav ierobežots.

Adrese: Rīgas rajona Olaines pagastā, Plakanciema ceļa 7. kilometrā, e–pasts: kaifs@apollo.lv.

Limbažu golfa laukums

Mērķis: iespēja nodarboties ar golfu.

Iespējas: laukuma spēles grafikus, noteikumus un tarifus nosaka Limbažu golfa klubs. Spēles maksa uz visu dienu darbdienās Ls 3, sestdienās un svētdienās – Ls 6. Gada maksa – Ls 30.

Adrese: Limbažu rajona "Lielezerā".

***

Viedokļi

Sandra Opite, a/s "Golfs Viesturi" direktore:

– Starpsezonā paveikts daudz, lai "Viesturiem" golfa sezona izdotos godam. Iegādātas augsta līmeņa golfa laukuma laistīšanas un uzkopšanas iekārtas, uzlabots treniņu laukums, kurā iespējama visdažādāko spēles elementu izpilde. Esam noalgojuši trīs jaunus trenerus, kuri strādās ar bērniem. Apmācības process kļūs produktīvāks, jo ir iespēja treniņos paveikto iemūžināt video. Tagad arī bērniem nodarbībās būs stimuls censties, jo iespēja cīnīties par augstu vietu "Ģimeņu kausā" tikai pieaug.

Laura Kuplā, Saliena "Golf Club" menedžere:

– Sacensību sezonai esam gatavojušies laikus un pamatīgi. Mūsu pieredze un profesionālisms dos iespēju sekmīgi strādāt ar bērniem, jauniešiem, rīkot sacensības, kā arī aicināt pie sevis viesus. Pagaidām nikna konkurence starp Latvijas golfa klubiem un laukumiem nepastāv, tāpēc varam strādāt ar perspektīvu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu