Par Finanšu policijas priekšnieku VID ieceļ Jāni Kaluginu (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) par Finanšu policijas (FP) pārvaldes priekšnieku iecēlis līdzšinējo Muitas kriminālpārvaldes direktora vietnieku, Izlūkošanas daļas priekšnieku Jāni Kaluginu.

Līdz ar to ir noslēdzies 2007.gada 2.novembrī izsludinātais konkurss vakantajam FP pārvaldes direktora amatam.

VID Komunikācijas nodaļā aģentūru LETA informēja, ka saskaņā ar amata pretendentu vērtēšanas kritērijiem, kuri noteikti pamatojoties uz amata pildīšanai nepieciešamajām prasībām, Kalugins konkursā ieguvis maksimālo punktu skaitu.

Kaluginam ir augstākā izglītība ekonomikā. No 1990.gada viņš strādājis Muitas departamentā, vēlāk VID Rīgas muitā. No 2002.gada strādājis VID Muitas kriminālpārvaldē daļas priekšnieka amatā, bet no 2004.gada viņš bijis daļas priekšnieks un pārvaldes direktora vietnieks.

LETA jau ziņoja, ka VID konkursu kopš 2007.gada 15.februāra vakantajam FP direktora amatam izsludināja 2.novembrī. Amatam pieteicās seši pretendenti.

Ļubova Švecova, kura pēc tam, kad amatu pēc paša vēlēšanās atstāja iepriekšējais FP direktora pienākumu izpildītājs Andris Lūsis, tika iecelta viņa vietā, aģentūrai LETA apliecināja, ka arī pieteikusies konkursam uz vakanto FP pārvaldes direktora amatu.

FP direktora amats ir vakants kopš 2007.gada 15.februāra, kad to pēc paša vēlēšanās atstāja Lotārs Kulless.

Kulless, kurš Finanšu policijas pārvaldē strādāja kopš 1999.gada janvāra un 2005.gadā ieņēma tās priekšnieka amatu, atlūgumu motivēja ar spraigo un saspringto darbu.

VID iepriekš noliedza, ka Finanšu policijas pārvaldes priekšnieka aiziešana varētu būt saistīta ar tiesas procesu, kurā žurnāliste Ilze Jaunalksne lūdz piedzīt no VID un Finanšu ministrijas morālo kaitējumu par noklausīto telefona sarunu nonākšanu atklātībā.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu